PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere şi de Paşte

PROGNOZA METEO. Vremea va fi frumoasă în mare parte din ţară, iar temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 22 de grade Celsius. Sâmbătă, mai ales în prima partea zilei, vor fi înnorări temporare în majoritatea zonelor, dar numai izolat va mai ploua slab în regiunile vestice. În noaptea de Înviere, cerul va fi variabil, vântul va fi moderat în sud-est, iar în sudul Banatului, inclusiv zona montană aferentă, va avea intensificări. La Bucureşti, în Duminica de Paşte vremea va fi în general frumoasă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

RomaniaTV.net
06 apr. 2018, 15:17
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere şi de Paşte

PROGNOZA METEO ANM. La noapte, cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în Banat, Oltenia, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei, unde ploile vor fi mai frecvente şi în general moderate cantitativ. Ploi slabe, de scurtă durată, vor fi şi în restul ţării, pe arii restrânse în centru şi nord-est şi cu totul izolat în celelalte regiuni. În masivele cele mai înalte din Carpaţii Meridionali trecător vor fi ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale spre sfârşitul nopţii în Moldova, estul Munteniei şi local în Dobrogea, precum şi în zona Carpaţilor Orientali. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, se vor încadra între 5 şi 12 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

LA BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va deveni moderat spre dimineaţă. Temperatura minimă va fi de 7…8 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va deveni în general frumoasă, iar regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul celor normale în prima decadă de aprilie, cu maxime ce se vor încadra între 13 şi 22 de grade. Mai ales în prima partea zilei, vor mai fi înnorări temporare în majoritatea zonelor, dar numai izolat va mai ploua slab în regiunile vestice. Vântul va sufla moderat în sudul şi în estul teritoriului, cu intensificări locale, de 45…55 km/h, în Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea. În cursul nopţii, cerul va fi variabil, vântul va fi moderat în sud-est, iar în sudul Banatului, inclusiv zona montană aferentă, va avea intensificări. Temperaturile vor fi în mare parte din ţară mult mai ridicate decât cele obişnuite ale perioadei, astfel că, spre dimineaţă, valorile minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 10 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

LA BUCUREŞTI. Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii aprilie. Pe parcursul zilei, vor fi înnorări temporare, iar vântul va avea uşoare intensificări, cu viteze de 40…45 km/h. Începând de seara, cerul se va degaja, iar vântul va diminua, devenind slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi în general frumoasă, iar în regiunile intracarpatice va deveni caldă. Cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorări şi posibil ceaţă în primele ore ale zilei şi din nou noaptea în sudul extrem al ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului, inclusiv zona montană aferentă, dar şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 23 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra între 12 şi 15 grade; minimele termice vor fi cuprinse în general între 2 şi 12 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor menţine în jurul celor obişnuite pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi caldă, în special în regiunile intracarpatice şi se va menţine predominant frumoasă. Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult senin, vântul va avea unele intensificări în Banat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, valori mai mici urmând a se înregistra în zona litoralului, unde vor fi 11…14 grade. Noaptea, cerul se va înnora în regiunile sud-vestice, unde local va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat. Minimele termice se vor încadra 4 şi 11 grade, uşor mai coborâte, spre -2 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, dar şi mai ridicate în Dealurile Banatului. Spre dimineaţă, pe spaţii mici se va forma ceaţă, cu o probabilitate mai mare pe litoral.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

PROGNOZA METEO MARTI.  În vestul şi nord-vestul ţării şi parţial în centru, cerul va avea înnorări şi va ploua, condiţii în care temperaturile diurne vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare. Vor fi mai ales averse, local mai însemnate cantitativ şi se vor semnala descărcări electrice. În restul teritoriului, vremea se va menţine în general frumoasă şi caldă, cerul va fi variabil ziua, apoi temporar noros, iar aversele vor fi pe spaţii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu intensificări izolate, de scurtă asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi de la 11…14 grade pe litoral până la 25 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 4 şi 11 grade.

MIERCURI, JOI si VINERI valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii aprilie. Va ploua local şi temporar în toate regiunile.