PROGNOZA METEO. Ceaţa şi poleiul le vor da bătăi de cap şoferilor în primele zile ale săptămânii

PROGNOZA METEO. Săptămâna care vine aduce temperaturi normale pentru această perioadă, fenomenul meteo notabil urmând să fie ceaţa. De asemenea, precipitaţiile vor avea caracter mixt, fiind însoţite şi de un vânt mai puternic.

15 dec. 2013, 13:55
PROGNOZA METEO. Ceaţa şi poleiul le vor da bătăi de cap şoferilor în primele zile ale săptămânii

Săptămâna începe cu temperaturi apropiate de cele normale pentru această dată. Din când în când cerul va fi acoperit de nori şi pe arii restrânse în centrul şi în estul ţării vor fi precipitaţii mixte care pot favoriza formarea de polei. Ceaţa nu lipseşte din tabloul meteo al zilei şi va fi prezentă mai ales dimineaţa local în regiunile centrale, sud-vestice şi izolat în restul teritoriului. Vântul se agită prin zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -2 grade în zonele cu ceaţă persistentă din nord-vest şi centru şi 6 grade în dealurile Moldovei.

Luni, norii nu vor ocoli cerul Capitalei, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, iar amiaza vine cu aproximativ 4 grade. Vântul este liniştit.

Marţi se anunţă o vreme caldă la deal şi la munte, în timp ce temperaturile se încadrează în normalul perioadei. Se arată soarele, mai puţin în zonele joase de relief, unde în special dimineaţa local va fi ceaţã. Vântul se simte puţin pe la munte şi prin est, iar amiaza vine cu temperaturi ce vor pleca de la numai -3 grade în zonele cu ceaţa persistentă din Transilvania şi 8 grade în zonele deluroase.

Soarele preia, marţi, controlul asupra cerului şi în Bucureşti, unde nu este exclus să mai apară puţină ceaţă. Termometrele vor strânge peste zi în jur de 5 grade, cu puţin peste normalul datei din calendar.

Nici miercuri nu scăpăm de ceaţă, prezentă mai ales dimineaţa local în zonele joase de relief din centrul, sudul şi estul ţarii în timp ce în rest ziua se anunţă a fi destul de însorită cu vânt destul de domol. Maximele termice vor pleca de la 3 grade în Transilvania, în zonele în care ceaţa va pune încă probleme şi se vor opri la 11 în Dealurile Banatului.

Meteorologii anunţă soare joi în Bucureşti după ce se va risipi posibila ceaţă matinală. Vântul nu se simte aşa că mercurul în termometre se avântă spre aproximativ 6 grade.

Până la sfârşitul săptămânii meteorologii ne anunţă că fenomenul meteo care va ţine capul de afiş al tabloului meteo este ceaţa, prezentă local în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea şi care pe alocuri poate persista pe tot parcursul zilei. În aceste condiţii probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă şi sunt aşteptate temperaturi uşor mai ridicate decât cele obişnuite pentru această perioadă din an, în special la deal şi la munte.