PROGNOZA METEO. Cum va fi VREMEA în primele zile de vară. Maximele ajung la 30 de grade

METEO. Vremea continuă să se încălzească în următoarele zile. Dacă de Rusalii, duminică, meteorologii prognozează maxime care pot atinge, local, 29 grade Celsius, miercuri se va ajunge până la 32 de grade. Vremea se menţine caldă până la sfârşitul săptămânii, dar nu vor lipsi nici aversele, însoţite de fulgere şi tunete.

RomaniaTV.net
30 mai 2015, 20:41
PROGNOZA METEO. Cum va fi VREMEA în primele zile de vară. Maximele ajung la 30 de grade

DUMINICĂ , temperaturile continuă sa creasca astfel încât vremea va deveni uşor mai caldă chiar decât în mod obişnuit în ultima zi a primăverii calendaristice. Meteorologii prognozează maxime de la 22…23 grade C în zonele depresionare din estul ţării până la 28…29 grade C, valori care se vor atinge local în jumătatea de sud a ţării.

Ziua incepe cu vreme foarte frumoasa, cerul va fi chiar mai mult senin in primele ore, apoi isi fac aparitia si ceva nori de vreme buna. Dupa-amiaza si spre seara insa instabilitatea atmosferica este mai accentuata in nordul tarii si la munte unde norii se dezvolta pana la inaltimi mai mari si lasa pe arii restranse averse insotite de tunete si fulgere. Vantul are unele rabufniri doar in timpul averselor.

BUCUREŞTI. Şi pentru bucuresteni maine va fi o zi foarte frumoasa, cu cerul mai mult senin, vantul slab pana la moderat si cu valori termice in crestere. Asadar va fi foarte placut, cu maxime in jur de 28 grade C.

LUNI, in prima zi a verii calendaristice, vremea va fi caldã, cu temperaturi în uşoarã creştere, astfel cã maximele se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 29…30 de grade, local, în zonele de câmpie şi podiş. Vremea va fi si frumoasa in prima parte a zile in toata tara, cu cerul variabil, chiar mai mult senin in majoritatea regiunilor dimineata, dar instabilitate atmosferica mai accentiata, înnorãri, averse şi descãrcãri electrice dupã-amiaza şi seara, pe arii restrânse în zona montanã şi cu totul izolat în celelalte zone. Vântul va sufla cu intensificãri doar în timpul ploilor.

BUCUREŞTI. Vremea va fi caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximã va fi de 29…30 de grade.

MARŢI. Vremea va fi predominant frumoasa si ramana calda pentru inceput de iunie in majoritatea regiunilor. Norii sunt foarte putin pe cer pana la amiaza si doar in depresiuni ar putea fi ceata dimineata, dar dupaamiaza vor fi dezvoltari noroase convective, mai ales la munte, unde pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Izolat vor fi chiar si conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24…25 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 30…31 de grade, local, în zonele de câmpie şi podiş.

BUCUREŞTI. Vremea va fi calda si in Capitala, cu nori de decor si vant ce va adia placut. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, cu aproximativ 5 grade peste media multianuala a datei din calendar.

MIERCURI, vremea pare sa nu tina cont de data din calendar pentru ca vom avea parte de o zi ca de mijloc de vara, cu soare generos in prima parte a zilei si ploi de scurta durata iunsotite de desc electrice dupa amzia si noaptea, pe arii restranse in est si in sud si doar izolat in celelalte regiuni. Vor fi si conditii de grindina, iar vantul va avea rabufniri in timpul ploilor. Maximele vor fi in general intre 24 si 32 grade.

De joi pana duminica, vremea se va menţine deosebit de caldã in majoritatea regiunilor, iar averse insotite de fulgere si tunete vor aparea, cu probabilitate mai mai mare joi si vineri în sud şi la munte