PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în SĂPTĂMÂNA MARE

PROGNOZA METEO ÎN SĂPTĂMÂNA MARE. Meteorologii anunţă vânt puternic în primele zile ale săptămânii şi chiar ploi. Însă, spre weekend, începând din Vinerea Mare şi până în Duminica Paştelui, vom avea vreme frumoasă, caldă, iar ploile vor lipsi aproape cu desăvârşire.

RomaniaTV.net
01 apr. 2018, 14:03
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în SĂPTĂMÂNA MARE

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
În nordul și centrul țării cerul va fi temporar noros și local va ploua în general slab cantitativ. În zona montană precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare și în special în Carpații Orientali se va depune strat nou de zăpadă. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie

VÂNTUL VA CONTINUA SĂ PREZINTE INTENSIFICĂRI ÎN MAJORITATEA REGIUNILOR, DAR MAI ALES ÎN CELE SUDICE ȘI CENTRALE, CU VITEZE DE PESTE 45…55 KM/H, IAR LA MUNTE, ÎN GENERAL, DE 55…65 KM/H. LA ALTITUDINI DE PESTE 1500 M RAFALELE VOR DEPĂȘI 80…100 KM/H.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade. Izolat, în zonele joase de relief, va fi ceață.

BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil și MAI ALES ÎN PRIMA PARTE A NOPȚII VÂNTUL VA AVEA INTENSIFICĂRI TEMPORARE, CU VITEZE ÎN GENERAL DE 45…55 KM/H. Temperatura minimă va fi de 4…6 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ
VREMEA VA FI VÂNTOASĂ PE PARCURSUL ZILEI ÎN CEA MAI MARE PARTE A ȚĂRII. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, când pe arii restrânse va ploua slab, mai ales în regiunile nordice, estice și centrale. La munte, în special pe creste, vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

VÂNTUL VA AVEA INTENSIFICĂRI ÎN MAJORITATEA REGIUNILOR. VITEZE MAI MARI VOR FI ÎN SUD ȘI ÎN CENTRU, UNDE SE VOR DEPĂȘI 45…55 KM/H, ÎN CEA MAI MARE PARTE A ZONEI DE MUNTE, ÎN GENERAL DE 55…65 KM/H, IAR LA ALTITUDINI DE PESTE 1500 M RAFALELE VOR TRECE DE 80…100 KM/H.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 6 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei și cele mai ridicate pe litoral. Dimineața, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, izolat, se va semnala ceață. În nordul, nord-estul, centrul țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului pe arii restrânse se va forma brumă.

BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, când vor fi condiții să plouă slab. VÂNTUL VA AVEA INTENSIFICĂRI PE PARCURSUL ZILEI, CU VITEZE LA RAFALĂ DE PÂNĂ LA 55…60 KM/H, apoi va slăbi treptat în intensitate.

Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre 0…1 grad.

MARŢI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, Dobrogea și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în nordul litoralului și 21 de grade în Dealurile de Vest.

Temperaturile minime vor avea valori de la -4…-3 grade în estul Transilvaniei, până la 10…11 grade în dealurile din Banat și Crișana. Dimineața și noaptea în zonele joase de relief pe arii restrânse va fi ceață, iar în depresiuni se va forma brumă.

BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în vest și nord-vest, precum și la munte, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și în zona înaltă de munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Delta Dunării și 23 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 11 grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea pe arii restrânse în zonele joase de relief va fi ceață.

BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține caldă. În jumătatea de vest a teritoriului cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii relativ extinse. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare și ploile izolate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în estul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade. Dimineața și noaptea pe arii restrânse în zonele joase de relief va fi ceață.

BUCUREŞTI
Vremea se va menține caldă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de21…22 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

VINERI – DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
În prima zi a intervalului temperatura aerului va marca o scădere, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea de vest a teritoriului. În următoarele două zile se va încălzi și doar pe spații mici vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare caldă, deși temperatura aerului va scădea ușor în prima zi a intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi relativ redusă.