PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

Meteorologii anunţă pentru ziua de marţi vreme instabilă şi răcoroasă. În Bucureşti, în a doua parte a zilei, sunt aşteptate averse însoţite de descărcări electrice. Vremea se va încăzi abia spre sfârşitul săptămânii.

16 mai 2016, 12:52
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

MARŢI. Vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare accentuate în vest, în nord şi în centru unde va ploua pe arii relativ extinse. După-amiaza şi seara instabilitatea atmosferică se va manifesta local şi în regiunile sudice, în special în zona montană şi deluroasă, prin averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului.

Punctiform cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat se va semnala grindină. Pe crestele montane înalte precipitațiile vor fi şi sub formă de lapovită sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade in estul Transilvaniei şi 20 de grade in sud-vest.

VREMEA ÎN BUCURESTI:

Vremea va fi răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar acentuate în a doua parte a zilei când vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade.

MIERCURI: Vremea se va mentine răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, chiar rece pentru această dată în nord, în centru şi în nord-est, unde cerul va avea înnorări pe parcursul zilei şi pe arii relativ extinse vor fi ploi, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice. În cursul după-amiezii, fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor apărea local şi în regiunile sud-estice şi în zonele montane şi submontane. Izolat cantitătile de apă vor depăsi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

Pe crestele montane înalte, trecător, precipitatiile vor fi si sub formă de lapovită sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 22 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei.

VREMEA ÎN BUCURESTI:

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza când vor fi posibile ploi de scurtă durată. vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă, va fi de 20…21 de grade.

JOI: Desi vremea se va încălzi în toată tara, valorile termice se vor mentine uşor mai scăzute decât mediile climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare si izolat ploi slabe, de scurtă durată, după-amiaza şi seara în nord, în est si în zonele montane, iar noaptea posibil în regiunile vestice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade in estul Transilvaniei si 24 de grade in vest si in sud.

VREMEA ÎN BUCURESTI:

Vremea se va încălzi fată de ziua anterioară, însă valorile termice vor fi usor sub normalul perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade.

TENDINTA:

VINERI – Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice ultimei decade a lunii mai. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în sud-vestul tării, iar după-amiaza si în zona de munte, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vor fi conditii de grindină.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene pot apărea izolat. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade pe litoral si estul Transilvaniei si 26 de grade in sud.

SAMBATA, DUMINICA, LUNI – Valorile termice se vor mentine în jurul mediilor climatologice ale perioadei. Probabilitatea de aparitie a fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare în cursul după-amiezelor, local în zonele montane si izolat în restul teritoriului.