PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteoriologii anunţă vreme deosebit de călduroasă în majoritatea regiunilor. Pe arii restrânse sunt aşteptate averse şi descărcări electrice. În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu unele înnorări trecătoare.

RomaniaTV.net
13 sept. 2016, 14:29
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menţine deosebit de caldă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult senin în vest și sud-vest și va avea înnorări temporar accentuate în restul teritoriului. Pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice, după-amiaza în zonele montane, iar seara și noaptea în regiunile estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari trecătoare în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și la munte. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în nord-estul ţării, vor fi cuprinse între 24 de grade in depresiuni şi 32 de grade in Lunca Dunarii.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie slabă vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi caldă în toate regiunile, chiar deosebit de caldă în sud-vestul țării, deși valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior, în est și sud-est. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări pe parcursul zilei în zona montană, mai ales a Carpaților Meridionali, precum și în regiunile sudice, dar numai izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în partea de sud-est a teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 in delta şi 32 de grade in sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Deși valorile termice vor fi în scădere ușoară față de intervalul precedent, vremea va fi caldă pentru această dată calendaristică. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată, în special în zonele de câmpie și de podiș. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 23…24 de grade pe litoral și 33 de grade, izolat în Lunca Dunării. Cerul, mai mult senin ziua, se va înnora treptat în cursul nopţii în regiunile vestice și nord-vestice, unde, spre sfârșitul intervalului, vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral, în deltă și pe crestele montane.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va redeveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade.

Sambata, vremea se va menţine deosebit de caldă în regiunile extracarpatice şi, local, în cele centrale, dar în restul teritoriului valorile termice vor fi în scădere. Instabilitatea atmosferică se va accentua și va cuprinde treptat jumătatea de vest a țării, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala local, mai ales în cursul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei.

Duminica si la inceputul saptamanii viitoare scaderea valorile termice va continua, iar acestea vor scădea semnificativ față de cele din zilele anterioare, in timp ce ploile vor continua.