PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă pentru ziua de miercuri înnorări persistnte în sudul şi sud-estul ţării, iar izolat vor fi fulguieli. În restul teritoriului cerul va fi mai mult noros. În Bucureşti, temperatura maximă va fi de un grad.

20 dec. 2016, 14:52
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În regiunile extracarpatice cerul va fi noros; vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori şi lapoviţă, izolat în Moldova, Muntenia şi Dobrogea. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare. Pe arii restrânse va fi ceaţă, în special în zonele joase de relief din vest şi din sud-vest. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în regiunile sud-estice. Temperaturile minime se vor încadra între -11 grade in depresiuni si -1 grad in sudul litoralului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Cerul va avea înnorări şi trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de -6…-4 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În sudul şi sud-estul ţării, iar la începutul zilei şi în partea de est, înnorările vor fi persistente, dar numai izolat vor fi posibile fulguieli. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est, cu precădere în zona costieră, în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 si 5 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. (-3 grade vor fi in zona de campie din sud si est, unde va pesista ceata, dar si in estul Transilvaniei) În zonele joase de relief, în special dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceată.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Cerul va avea înnorări în mare parte a intervalului, iar vântul va sufla moderat în prima parte a zilei, apoi slab. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad.

PROGNOZA METEO JOI. În zonele de deal şi de munte, cerul va fi variabil, iar la amiază se vor înregistra temperaturi mult mai ridicate decât în zilele precedente. În zonele joase, mai ales dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă sau nebulozitate joasă, iar vremea se va menţine relativ rece şi pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 7 grade, mai scăzute în zonele joase din centru, sud şi sud-est, dar şi mai ridicate în Dealurile Subcarpatice.

VREMEA ÎN BUCURESTI:Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a zilei şi noaptea când vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general frumoasă la deal si la munte, unde cerul va fi variabil, iar valorile termice diurne se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei. În restul teritoriului, la nivel local norii de nivel jos vor persista în cea mai mare parte a intervalului, pe arii restrânse se va semnala ceată, în special dimineata si noaptea si izolat vor fi posibile precipitatii slabe, burnită sau fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări trecătoare pe crestele montane înalte, iar în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 si 10 grade. (-3 grade in zonele cu ceata si 10 grade in cele de deal)

VREMEA ÎN BUCURESTI: Mai ales în a doua parte a intervalului se vor semnala nori josi, iar în orele diminetilor vor fi conditii de ceată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

TENDINTA

SAMBATA – În prima parte a intervalului în zonele mai joase de relief cu precădere din estul, sudul si centrul tării, local se vor semnala nori josi, pe arii restrânse va fi ceată si izolat vor fi posibile fulguieli sau burnită. În cursul noptii vor fi înnorări, mai accentuate în vestul, nordul si centrul teritoriului, iar spre dimineată va ninge slab pe spatii mici la munte si în nord-vest si numai izolat în rest. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi în cursul nopții. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade in estul Transilvaniei si 7 grade in sudul Banatului si vestul Olteniei.

DUMINICA si LUNI – Probabilitatea ca temporar să se semnaleze precipitatii va fi mai ridicată în regiunile nord-vestice, nordice si la munte, iar valorile termice vor fi usor mai ridicate decât mediile multianuale specifice acestei perioade.