PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile. Bucureştiul scapă de ninsori

PROGNOZA METEO. În vestul, nordul şi centrul ţării, vineri, înnorările vor persista şi vor cădea precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie - ziua şi predominant ninsori noaptea. La munte va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări şi precipitaţii slabe, însă pe arii mai restrânse, îndeosebi sub formă de ploaie. Vor fi condiţii de polei.

18 ian. 2018, 16:28
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile. Bucureştiul scapă de ninsori

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
18.01.2018 ORA 20 – 19.01.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în sudul și în estul țării, iar în interiorul arcului carpatic se va acoperi din nou și, mai ales în a doua parte a nopții, vor cădea precipitații, sub formă de ninsoare, dar și lapoviță sau ploaie în zona de câmpie, favorizând depuneri de polei. Izolat, cu precădere în Maramureș, se pot cumula 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în zona de munte, cu viteze pe crestele Munților Apuseni și ale părții de nord a Carpaților Orientali de peste 90 km/h, dar la cote mai reduse și în vest, centru și extremitatea de
sud-est (Delta Dunării), viscolind și spulberând zăpada. Temperaturile minime vor avea valori de la -13…-12 grade în estul Transilvaniei, până la 2…3 grade, izolat, în Banat și în Crișana.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -5…-3 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
19.01.2018 ORA 08 – 20.01.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În vestul, nordul și centrul țării, înnorările vor persista și vor cădea precipitații, mai ales sub formă de ploaie – ziua și predominant ninsori noaptea. La munte va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări și precipitații slabe, însă pe arii mai restrânse, îndeosebi sub formă de ploaie. Vor fi condiții de polei. Punctiform, în Banat și în Transilvania și local în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, cantitățile de apă vor fi mai însemnate (10-15 l/mp, iar izolat la altitudini mari – peste 20 l/mp). Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, în
special pe creste, cu viteze mai mari în zona Munților Apuseni și nordul Carpaților Orientali, unde temporar va viscoli ninsoarea, iar în celelalte regiuni va sufla slab și moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori ușor peste mediile multianuale specifice perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade. Pe spații mici, din sudul țării, este posibil să se formeze ceață, la sfârșitul intervalului.

LA BUCUREŞTI Cerul va fi variabil în cursul zilei, iar noaptea se va înnora. Condițiile de precipitații vor fi reduse, dar este posibil să se formeze ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
20.01.2018 ORA 08 – 21.01.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice, în special, cele diurne, se vor menține ușor mai ridicate decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și vor cădea precipitații în sud, centru și est și izolat în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie și lapoviță – ziua, iar noaptea, mai ales lapoviță și ninsoare. Izolat se va produce polei. La munte și în regiunile nordice, va ninge. Vântul va prezenta unele intensificări în zona montană înaltă, unde trecător va spulbera zăpada și în deltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult noros și, temporar, se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ploaie – ziua și mixte, noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic, ușor mai ridicat decât în mod
obișnuit la această dată, va fi caracterizat de o temperatură maximă de 4…5 grade și minimă în jur de -1 grad.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
21.01.2018 ORA 08 – 22.01.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitațiilor, în extindere dinspre sud-vest, va cuprinde treptat întreg teritoriul. La început, vor fi ploi și lapoviță, apoi mai ales ninsoare. În zona montană, va ninge. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate, local, în regiunile sudice. Vântul va prezenta intensificări, îndeosebi spre seară și noaptea, în sud-estul țării și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult noros și mai ales spre seară și noaptea vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și vântul se va intensifica. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
22.01.2018 ORA 08 – 23.01.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În sudul, centrul și estul țării, înnorările vor persista, mai ales în cursul zilei, când, pe arii relativ extinse vor fi
precipitații, predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, treptat cerul va deveni variabil și doar la începutul intervalului, pe arii restrânse, va mai ninge slab. Vântul va prezenta intensificări la munte, în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 4 grade, iar cele minime între -13 și -3 grade.

LA BUCUREŞTI. Înnorările vor persista și, mai ales în prima parte a zilei, va mai ninge. Vântul va mai prezenta unele intensificări, la începutul intervalului, apoi va slăbi din intensitate. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -5 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
23.01.2018 ORA 08 – 26.01.2018 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice, în special cele nocturne, vor fi mai scăzute decât mediile multianuale normale în această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, la mijlocul intervalului, îndeosebi în regiunile situate în interiorul arcului carpatic.

LA BUCUREŞTI Valorile termice, în special, cele nocturne, vor fi mai scăzute decât mediile multianuale specifice perioadei, iar probabilitatea de semnalare a precipitațiilor, va fi destul de redusă.