PROGNOZA METEO Ploi torenţiale şi grindină, la sfârşit de săptămână. Cum va fi vremea la mare, munte şi în ţară

PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări temporare în primele ore ale intervalului în sud-est unde izolat va ploua slab, apoi treptat începând cu orele după-amiezii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se va concretiza prin accentuarea temporară a nebulozității, averse și descărcări electrice.

10 mai 2018, 13:13
PROGNOZA METEO Ploi torenţiale şi grindină, la sfârşit de săptămână. Cum va fi vremea la mare, munte şi în ţară

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
10.05.2018 ORA 21 – 11.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sudice, estice și parțial cele centrale, unde pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări și trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
11.05.2018 ORA 09 – 12.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări temporare în primele ore ale intervalului în sud-est unde izolat va ploua slab, apoi treptat începând cu orele după-amiezii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se va concretiza prin accentuarea temporară a nebulozității, averse și descărcări electrice, local în regiunile sudice, sud-vestice precum și în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în cele vestice și centrale. Vor fi condiții de grindină, iar punctiform se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar ziua și în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest și în Maramureș, iar cele minime se vor situa între 6 și 17 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi ușor. Vor fi înnorări temporare și trecător, în cursul zilei, vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
12.05.2018 ORA 09 – 13.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în special după-amiaza în regiunile sud-vestice, local la munte și doar izolat în vest și în centru, iar noaptea, pe arii restrânse, cu precădere în nord-est. Vor fi condiții de grindină și izolat se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul țării, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 2 grade, unde vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
13.05.2018 ORA 09 – 14.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale
vântului, începând cu orele după-amiezii, în nord și în est, local la munte și pe arii restrânse în rest, iar noaptea cu
precădere în sud-vest. Punctiform se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 26 de grade, iar cele minime între 4 și 15 grade.

BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
14.05.2018 ORA 09 – 15.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice în regiunile vestice și sud-vestice, local în cele centrale și la munte, iar în a doua parte a intervalului, pe arii mai restrânse, și în celelalte zone. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în estul țării și la munte, dar de scurtă durată, asociat și ploilor și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, iar cele minime între 7 și 14 grade.

BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări, temporar accentuate, și mai ales seara și noaptea vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
15.05.2018 ORA 09 – 18.05.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei, iar local și temporar se vor semnala averse.

BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei, iar temporar se vor semnala averse.