PROGNOZA METEO. SE ÎNTORC NINSORILE. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, însă începând de sâmbătă temperaturile vor marca o scădere în toată țara.

RomaniaTV.net
17 ian. 2019, 16:02
PROGNOZA METEO. SE ÎNTORC NINSORILE. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
17.01.2019 ORA 20 – 18.01.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi mai mult noros în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei unde local vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de ploaie, iar în zona montană aferentă acestor regiuni vor predomina ninsorile. În restul țării înnorările vor fi temporare, iar pe arii restrânse în sud și în est, precum și în zonele depresionare va fi ceață sau nebulozitate stratiformă, posibil asociată cu burniță. Izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, unde va spulbera temporar zăpada. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -6 și 3 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil și se va semnala ceață, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -5 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
18.01.2019 ORA 08 – 19.01.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii ianuarie în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în dealurile subcarpatice din sud și est. Cerul va prezenta înnorări temporare în regiunile vestice, nordice și centrale unde, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, pe arii relativ extinse vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Maramureș, Transilvania și Moldova și mai ales ploi și lapoviță în Banat, Crișana și pe arii restrânse în Oltenia. În restul teritoriului cerul va fi parțial noros și mai ales dimineața și noaptea în zonele joase local va fi ceață și izolat burniță. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, valorile cele mai ridicate fiind în dealurile Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei și 2 grade pe litoral și în sud-vestul Olteniei.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și în cursul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad, valori mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei. Mai ales dimineața se va semnala ceață.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
19.01.2019 ORA 08 – 20.01.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor marca o scădere în toată țara, chiar accentuată în nord, centru și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime, în general, între -8 și 0 grade. În regiunile extracarpatice vor predomina perioadele cu nebulozitate de tip stratiform și pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe și fulguieli. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații în general slabe, ninsori la munte, iar spre seară și mai ales noaptea, mixte în Banat și Crișana și mai ales ninsori în Maramureș și local în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în special ale masivelor sudice, iar în a doua parte a intervalului și în sudul Banatului. Izolat se va semnala polei, iar dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice diurne vor marca o scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult noros, iar trecător vor fi condiții de fulguială sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
20.01.2019 ORA 08 – 21.01.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general închisă și temporar se vor semnala precipitații pe arii extinse în toate regiunile, local moderate cantitativ în cele vestice și nord-vestice. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, predominant sub formă de ninsoare în nordul Crișanei, vestul, nordul și centrul Transilvaniei, jumătatea de nord a Moldovei, mai ales ploaie în sudul și în estul Olteniei, în Muntenia, ploaie în Dobrogea și mixte în rest. Pe arii restrânse vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade. Izolat dimineața și local noaptea va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general închisă și mai ales spre seară trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad. La începutul și la sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
21.01.2019 ORA 08 – 22.01.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei; maximele vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar minimele între -11 și -1 grad. Cerul va avea înnorări temporare în regiunile nordice, estice, iar în prima parte a intervalului și în cele sud-vestice și va fi mai mult noros în rest. Vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, ziua pe arii restrânse mai ales în zonele de deal și de munte, iar noaptea local în Banat, în Oltenia și izolat în restul teritoriului. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua pe litoral, iar noaptea în sud-vestul țării. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține în general închisă și trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL

22.01.2019 ORA 08 – 25.01.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării.

LA BUCUREŞTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor specifice perioadei și temporar vor fi precipitații.