PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Sâmbătă vremea va fi rece în toată ţara, local va ploua şi va fi ceaţă. Duminică temperaturile cresc uşor, iar vântul va sufla moderat. De săptămâna viitoare, încălzirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului în majoritatea regiunilor.

06 nov. 2015, 13:47
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. SAMBATA. În cursul zilei, în zonele joase de relief vor persista norii joşi, local va fi ceaţă asociată izolat cu burniţă si tot in aceste regiuni vremea va deveni rece pentru această dată. În schimb, parţial la deal şi la munte şi în Transilvania, unde cerul va fi variabil, iar ceaţa va fi prezentă numai izolat, dimineaţa, valorile termice se vor înscrie în limitele normale ale perioadei, posibil chiar uşor mai ridicate, adica asteptasm maxime de la 4…5 gr C in zonele cu ceata persistenta pana la 14…15 grade în dealurile Olteniei şi în nord-vestul Munteniei. Seara şi noaptea, cerul va fi mai mult noros, va ploua slab sau va fi burniţă, pe arii restrânse în vestul, centrul şi nordul ţării şi izolat în rest. Vântul va sufla cu unele intensificări pe crestele montane.

BUCURESTI. Vremea va deveni rece pentru prima decadă a lunii noiembrie. Cerul va avea înnorări şi, mai ales dimineaţa va fi ceaţă. Vântul va sufla în general slab iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. În vest, in centru şi in nord cerul va fi mai mult noros şi local va ploua, iar în zona montană înaltă a Carpaţilor Orientali, spre sfârşitul intervalului trecător vor fi posibile precipitaţii mixte. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi, îndeosebi dimineaţa, local va mai fi ceaţă, posibil asociată izolat cu burniţă. Vântul va sufla scu intensificări la munte. Temperaturile vor creste comparativ cu ziua precedenta în majoritatea regiunilor şi vor caracteriza o vreme în general apropiată de regimul termic normal al perioadei, cu maxime cuprinse in general intre iar în a doua parte a intervalului şi în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 gr in zonele Transilvania şi 17 gr in vestul si nord-vestul Olteniei.

BUCURESTI. Se incalzeste usor si in Capitala, regimul termic se apropie de normal, cu maxime de 3…4 gr C. Cerul va avea înnorări temporare şi, mai ales la începutul zilei, vor mai fi condiţii de ceaţă. Vântul sufla moderat iar mercurul urca in termometre pana la 13…14 gr C.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această dată a anului în regiunile sudice şi vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei în restul teritoriului, adica maxime de la 8 gr C in depresiunile Carpatilor Orientali pana la 20 grade In Oltenia si in vestul Munteniei. . Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în special în zonele mai joase de relief din vestul, nord-vest şi centru, precum şi în extremitatea estică şi de sud-est, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burniţă. Îndeosebi, dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă. Seara şi în cursul nopţii, nebulozitatea se va accentua în majoritatea regiunilor, mai ales insa in jumătatea de nord, unde pe spaţii restrânse va ploua slab. Trecător, la munte, la altitudini mari, vor fi posibile şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla mai tare în Moldova, Dobrogea, Bărăgan, sudul Olteniei, estul Transilvaniei şi la munte, iar pe crestele înalte va fi tare.

BUCURESTI. Vreme usor mai calda decat in mod normal si in capirala, cu maxime ijn jur de 17 grade, pe fond de cer variabil, conditii de ceata diumineata si innorari spre seara.