PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi mai ridicat în regiunile vestice și sudice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

24 aug. 2018, 16:19
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi mai ridicat în regiunile vestice și sudice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, mai ales după-amiaza și seara, în regiunile vestice, nord-vestice, local în centru și la munte și pe spații mici în restul teritoriului. Pe arii restrânse se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 35…40 l/mp. Izolat vor fi căderi de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade in estul Transilvaniei si in sudul litoralului și 35 de grade in sudul Olteniei si in Banat, iar cele minime între 12 și 22 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI

Vremea călduroasă va persista, iar indicele de confort termic temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Maxima termică va fi de 33…34 de grade, iar minima de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea călduroasă va persista în majoritatea regiunilor, iar mai ales în cele sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală va atinge și va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, după-amiaza și seara îndeosebi în jumătatea vestică a țării și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial și pe arii restrânse vor depăși 35…40 l/mp. Izolat vor fi căderi de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade in Dealurile de Vest și in jur de 35 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei, minimele între 13 și 22 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei,unde vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI

Vremea se va menține călduroasă, iar indicele de confort termic temperatură umezeală (ITU) va atinge și va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, minima va fi de 17…18 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menține călduroasă în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei și estul Olteniei, unde disconfortul termic va fi ridicat, în timp ce în restul țării valorile termice vor fi mai agreabile, dar va ploua temporar. Astfel, vor fi înnorări accentuate și averse în vestul, în nordul și parțial în centrul teritoriului și, cu precădere la munte, cantitățile de apă vor fi însemnate. Ploile vor fi însoțite izolat de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile pe spații mici. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special în regiunile estice și sud-estice și în extremitatea de vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 de grade in Dealurile Crisanei si ale Banatului si 34 de grade in sudul si in estul Munteniei, iar cele minime între 11…12 grade în depresiuni și 22…23 de grade pe litoral.

BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare călduroasă, cu o maximă de 33 de grade și disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 19…20 de grade, mai scăzută în zona preorășenească.

MARŢI

ÎN ŢARĂ

În regiunile sudice și sud-estice vor persista vremea călduroasă și disconfortul termic ridicat. Temperaturile maxime, la scara întregii țări, se vor încadra în marea lor majoritate între 24 și 34 de grade. La munte, în nord-vest și în centru, dar și în zonele deluroase din vest și din sud-vest vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi ploi ce pot fi însoțite de descărcări electrice. Local cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în special în sud-est. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi temporar noros si cresc sansele pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

De miercuri pana vineri vremea călduroasă va persista în sud și in sud-est, iar de joi se va instala în majoritatea zonelor. În prima zi, vor fi averse locale la munte și pe arii restrânse în centrul țării, apoi probabilitatea de ploaie va fi în diminuare și în aceste zone.