PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare

PROGNOZA METEO. Luni, vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării, totuşi în regiunile extracarpatice valorile termice se vor menţine uşor sub mediile climatologice specifice începutului de noiembrie.

02 nov. 2014, 12:48
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare

PROGNOZA METEO: Luni se arata soare, insa nici ceata nu lipseste din peisajul meteo al acestei zile, fiind prezenta la nivel local în regiunile sudice şi izolat în restul teritoriului, mai ales in orele diminetii. Vântul se agita putin prin sudul Banatului şi pe crestele montane, iar termometrele strang peste zi numai 7 grade in unele localitati cu ceata persistenta din Oltenia si cel mult 16 grade în Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Saptamana ce incepe maine este posibil sa debuteze cu ceata, dar va fi si soare, astfel ca temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, ceea ce insemna ca ne apropiem de o vreme potrivita pentru data din calendar.

PROGNOZA METEO pe REGIUNI

In centrul tarii ziua incepe cu ceata, cel putin prin zonele depresionare, dar spre orele pranzului, soarele prezent deja in restul regiunii se arata si aici, motiv pentru care vorbim despre temperaturi maxime agreabile: 7 grade in Miercurea Ciuc, 11 grade in Brasov si 13 grade in Sibiu, Alba Iulia si Targu Mures.

O zi cu vreme blanda si insorita de toamna ii asteapta astazi si pe locuitorii din nord-vestul tarii, unde mercurul in termometre atinge 14 grade in Maramures si chiar 15 grade, in partea de nord a Crisanei, la Oradea.

Cer fara nori se anunta astazi in regiunile vestice ale tarii noarte, unde doar vantul se agita putin, prin partea de sud a Banatului. Temeperaturile sunt din ce in ce mai ridicate, astfel ca in Timisoara si Arad dupa-amiaza vine cu 14 grade, in timp ce in Resita vor fi 16 grade.

Locuitorii Olteniei nu scapa nici astazi de ceata matinala, care se disipeaza treptat spre orele pranzului, insa in unele localitati din sudu regiunii, acesta ar putea persista pe tot parcursul zilei. In aceste conditii nici temperaturile nu cresc foarte mult si se opresc la 11 grade in Craiova si Targu-Jiu, in vreme ce in Ramnicu Valcea sunt anuntate 12 grade.

Si in Muntenia saptamana debuteaza cu ceata, in zonele mai joase de relif, dar ca si ieri, pe la orele oranzului soarele preia controlul asupra cerului. Vor fi 11 grade in Pitesti, 12 in Alexandria si 13 grade in Giurgiu.

Cerul va fi aproape senin in partea de sud-est a teritoriului, cel putin in a doua parte a zilei, pentru ca si aici dimineata incepe cu ceata, cel putin prin zona Baraganului. Sunt anuntate cel mult 11 grade in Buzau si Tulcea, 12 in Calarasi si 10 grade pe malul marii, la constanta.

O vreme frumoasa si insorita le rezerva prima zi a saptamanii locuitorilor din Moldova, unde va fi soare, putina ceata dimineata si maxime de 10 grade atat in nordul regiunii, la Suceava, cat si mai sore sud, in Vaslui si Focsani.