PROGNOZA METEO de 1 MAI: Cum va fi vremea la mare şi munte

Meteorologii anunţă vreme frumoasă la munte şi la mare, de 1 mai. Pe litoral, temperatura maximă va ajunge la 16 grade, iar la munte încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal. Ploile îşi vor face apariţia sporadic.

21 apr. 2014, 09:35
PROGNOZA METEO de 1 MAI: Cum va fi vremea la mare şi munte

În DOBROGEA, Maximele diurne se vor situa în jurul unei medii de 19 grade în primele trei zile ale intervalului 21 aprilie – 4 mai, şi din nou în perioada 30 aprilie – 4 mai, fiind uşor mai ridicate decât temperaturile normale ale perioadei. În restul intervalului (24 – 29 aprilie), se vor înregistra temperaturi maxime în medie, de aproximativ 16 grade, valori apropiate de mediile climatologice. Mediile minimele nocturne nu vor avea oscilaţii importante, urmând a se încadra între 9 şi 11 grade.

În intervalul 23 – 30 aprilie, ploile de scurtă durată se vor semnala sporadic, în aproape fiecare zi, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe arii mai extinse în 24 – 25 aprilie, 27 şi 29 aprilie. După data de 30 aprilie,
şansele de ploaie vor diminua treptat.

La MUNTE, în primele zile ale intervalului, încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12-14 grade şi minime ce vor urca de o valoare de 2-3 grade până spre 5-6 grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor fi variaţii termice semnificative, în general valorile urmând a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 şi 12 grade, iar noaptea 2 la 4 grade, în medie.

Probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, fiind de aşteptat
şi perioade în care se pot cumula cantităţii de apă mai însemnate, cu precădere în jurul datelor de 24, 26 şi 28 aprilie.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Zonele inundate, lovite din nou de PLOI