PROGNOZA METEO DE CRACIUN SI REVELION: Cum va fi vremea în Bucureşti

Vremea de Crăciun şi Revelion va fi una autentic de iarnă, cu ninsori abundente, însă fără a a avea parte de temperaturi extrem de scăzute.

RomaniaTV.net
17 dec. 2017, 08:27

PROGNOZA METEO DE CRACIUN SI REVELION: Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, a declarat că există probabilitatea foarte mare, ca în această iarnă, să existe perioade în care temperaturile să fie sub 20 de grade.

„Statistica ne arată că în medie, în luna decembrie, se poate să avem un episod de viscol, iar în ianuarie si februarie, vom cel putin 2 viscole. Oricând ne aşteptam să apară fenomene extreme, manifestări cu aspect violent pe durate şi suprafeţe relativ restrânse pentru că tot am avut asemenea episoade si primăvara, iarna şi în toamnă”, a mai afirmat Florinela Georgescu.

Potrivit meteorologilor, este puţin probabil să ningă în Bucureşti, în perioada Crăciunului, deoarece statistica ultimilor ani a arătat că luna decembrie devine din ce în ce mai călduroasă.

„Nu doar la nivelul Capitalei, ci pe întreg teritoriul ţării, se poate observa o translatare a centrului de greutate al iernii undeva pe parcursul lunii ianuarie. Dacă vă aduceţi aminte, în 2012, când a fost acea iarnă grea, care a început în jurul datei de 20 ianuarie, luna de dinainte, adică decembrie, a fost foare călduroasă. Cam asta este tendinţa şi este puţin probabil să fie zăpadă de Crăciun”, a declarat şefa Centrului Naţional de Prognoză Meteo de la Administraţia Naţională de Meteorologie, Gabriela Băncilă.

„Climatologic şi statistic vorbind, în partea de sud a ţării, implicit Bucureştiul, se poate semnala un viscol în decembrie, două în ianuarie, şi unul, două în februarie”, a mai declarat Gabriela Băncilă.

În ultima luna a anului, vom avea precipitații mai multe decât în alți ani, în majoritatea regiunilor, arată ANM, iar începând cu luna ianuarie, temperaturile vor fi din nou apropiate de cele normale pentru această lună. Un pic mai frig va fi în centrul, nordul și nord-estul țării. De asemena, ninsoarea va fi simțită și în prima luna a anului mai mult decât de obicei.

„Fenomenele severe categoric nu vor lipsi. Vorbesc de viscole, posibile ninsori abundente și episoade de ger, acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor în România. Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în această iarnă în care vremea se încadrează în normalul lunilor de iarnă”, a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu.