PROGNOZA METEO. Dimineţile vor fi dominate de CEAŢĂ, dar apoi iese SOARELE

PROGNOZA METEO. Meteorologii au veşti bune pentru următoarele zile, cu temperaturi în uşoară creştere. Chiar dacă dimineţile ceaţa va fi fenomenul meteo notabil, prânzul va aduce înseninarea cerului şi apariţia soarelui.

11 dec. 2014, 15:06
PROGNOZA METEO. Dimineţile vor fi dominate de CEAŢĂ, dar apoi iese SOARELE

PROGNOZA METEO. Pentru vineri meteorologii ne trimit, în sfârşit, o vreme în general frumoasă, cu excepţia zonelor joase de relief unde, local, mai ales dimineaţa va fi ceaţă însoţită de nori joşi, statiformi. În celelalte regiuni soarele împarte cerul cu nori paşnici şi doar în Maramures şi în zona Carpaţilor Orientali sunt înnorări mai consistente şi precipitaţii pe arii restrânse, mai ales ninsori. Vântul suflă mai tare la munte, unde rafalele pot trece de 50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 2 grade în estul Transilvaniei şi 9, poate chiar 10 grade în dealurile subcarpatice din sudul ţării.

VREMEA IN BUCURESTI. Vineri, ziua începe cu ceaţă şi nori stratiformi, joşi. Mai târziu se arată soarele printre nori, iar mercurul din termometre urcă până la 5..6 grade, apropiat de normalul pentru data din calendar.

Citeşte şi Ninge ca-n poveşti în România. FOTO

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, în vestul ţării, dar şi în celelalte zone de deal şi munte  temperaturile cresc uşor şi vremea devine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, adică pe cer e loc şi pentru soare, dar şi pentru ceva nori, abia în noaptea se înmulţesc norii în nord-vest şi apar câteva ploi slabe. În schimb, în zonele joase, îndeosebi cele din sud şi est, mai ales dimineaţa, ceaţa şi norii joşi, care o însoţesc dau vremii un aspect mohorât şi drept urmare aici temperaturile cresc destul de greu peste zi. Vorbim asadar despre maxime de la 0 grade în estul Transilvanie, acolo unde ziua începe cu temperaturi sub pragul gerului şi 11 grade în Dealurile de vest, poate chiar 12 grade în Dealurile Banatului.

VREMEA IN BUCURESTI. Sâmbătă, vremea e destul de mohorâtă dimineaţa, cu ceaţa şi nori stratiformi, joşi, apoi se arată şi soarele. După-amiază aduc în termometre maxime de până la 5..7 grade.

Citeşte şi Iarna face RAVAGII în Suceava. Gospodării fără curent electric şi drumuri blocate

PROGNOZA METEO. Duminică, ceaţa şi norii joşi acoperă cerul, mai ales în primele ore ale zilei în zonele joase mai ales în sud şi în est, unde izolat e şi burniţă. În nord şi în nord-vest sunt înnorări şi pe arii restrânse precipitaţii slabe, ploi în Maramureş, iar în nordul Carpaţilor Orientali lapoviţă şi nisoare. În restul ţării, dar şi al intervalului vremea e destul de plăcută, cu cerul variabil. Vântul suflă mai turbulent doar la munte, iar maximele pleacă de la aproximativ 2 grade în zonele joase cu ceaţă persistentă din sud, dar ajung la 12 grade în Dealurile de vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Duminică, vremea respectă tiparul vremii din ziua precedentă, adică dimineaţa vor fi nori joşi, dar şi ceaţă, mai tarziu avem şanse să vedem soarele, aşa că mercurul din termometre nu trece de 4, cel mult 6 grade.

PROGNOZA METEO. Luni va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit, mai ales în vestul ţării, la deal şi la munte. Norii acoperă temporar cerul în nord şi în nord-vest, unde plouă slab, iar în zonele joase din sud şi est, mai ales va fi din nou ceaţa asociată cu nori joşi. De marţi până aproape de weekendul viitor temperaturile rămân uşor peste cele normale în această perioadă, exceptând zonele joase, acolo unde ceaţa şi norii menţin regimul termic apropiat de cel normal. Şansele de precipitaţii cresc abia la jumătatea săptămânii.