PROGNOZA METEO. Din Duminica Floriilor vremea se încălzeşte

PROGNOZA METEO. Valul de frig din ultimele zile va mai dura câteva zile, însă din Duminica Floriilor vremea se îndreaptă, iar temperaturile vor urca peste mediile aşteptate în această perioadă.

10 apr. 2014, 13:55
PROGNOZA METEO. Din Duminica Floriilor vremea se încălzeşte

PROGNOZA METEO. Vineri se menţine rece pentru această perioadă, îndeosebi în jumătatea de est a ţării, iar maximele zilei pornesc de la numai 3 grade în estul Transilvaniei şi abia ating 16 grade în Banat. Iar ca aspect, vorbim în continuare despre cer mai mult noros, temporar încă plouă în această jumătate de est a teritoriului, pe alocuri chiar mai însemnat cantitativ, căci ploile adună peste 20….25 l/mp, în special în partea de nord a Moldovei. În celelalte regiuni, înnorările vor fi doar temporare, sunt şanse pentru câteva raze de soare, şi doar pe arii restrânse încă plouă pe parcursul zilei. În zona montană, cu precădere a Carpaţilor Orientali, predomină ninsorile, iar vântul se arată şi el mai alert în vest şi sud-vest, dar şi în est şi la munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri vrea o să fie mai rece cu până la 7 grade decât ar fi în mod normal, termometrele urmând să arate 11 grade la amiază. Cerul nu se limpezeşte de nori şi vor cădea ploile slabe cantitativ sunt în continuare prezente, dar fără vânt agitat.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, în jumătatea estică a ţării rămâne încă uşor mai rece decât ar trebui în a doua decadă de aprilie, aici norii persistă şi continuă să plouă pe arii extinse, dar tot mai slab cantitativ. În celelalte regiuni, vorbim despre o zi mai însorită, cu doar câţiva nori, mai ales în prima parte a zilei când numai izolat mai cad ploi slabe, trecătoare, apoi soarele predomină. În zona montană, cu precădere în masivele estice lapoviţa şi ninsoarea continuă. Iar vântul mai are răbufniri nervoase prin estul şi sud-vestul ţării, ca şi pe crestele montane înalte. Oricum, temperaturile mai cresc faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, aşa că la amiază maximele pornesc de la 4 grade în estul Transilvaniei şi ating 18 grade în vestul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă va fi răcoare, circa 14 grade vor indica termometrele după prânz, în condiţiile în care înnorările persistă şi temporar mai plouă slab, însă cu vânt domol.

PROGNOZA METEO. În duminica Floriilor meteorologii ne aduc veşti mai bune, încălzirea vremii continuă, cu deosebire în estul, centrul şi sudul ţării, şi la amiază vor fi temperaturi mult mai plăcute decât în zilele precedente, de la 11 grade în estul Transilvaniei, în timp ce în Lunca Dunării se ating frecvent 19 grade Celsius. Soarele va fi mai generos în jumătatea vestică a ţării, în timp ce în est, sud-est, centru şi zona de munte se mai ascunde după norii ce numai pe alocuri lasă, trecător, câţiva stropi de ploaie. Pe crestele de munte mai ninge puţin şi slab, dar vântul nu se agită excesiv nicăieri în ţară.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică, vremea continuă să se încălzească, la amiază se ating cele 18 grade normale pentru data din calendar, se mai iveşte şi soarele printre norii ce încă rătăcesc pe cer şi pot să mai lase câteva picături de ploaie peste zi.

PROGNOZA METEO. Luni vremea va fi destul de caldă, temperaturile amiezii urcă spre 13 grade în estul Transilvaniei şi ating 22 în Lunca Dunării, cu soare pe săturate şi doar câţiva nori ce se perindă peste nordul şi nord-estul ţării, unde numai izolat încă plouă puţin şi slab. Iar tendinţa este ca până la jumătatea săptămânii temperaturile să se apropie de normele celei de-a doua decadă de aprilie, adică miercuri – joi să ne mai răcorim un pic, iar ploile îşi fac din nou apariţia, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, inclusiv în zona Capitalei.