PROGNOZA METEO. GER de crapă pietrele în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea se va răci puternic în următoarele zile, temperaturile minime urmând să coboare până la -24 de grade în unele regiuni. De asemenea, vântul va avea intensificări, iar precipitaţiile vor avea un caracter mixt.

05 ian. 2015, 15:00
PROGNOZA METEO. GER de crapă pietrele în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Marţi, vremea continuă să se răcească, astfel că vremea va deveni deosebit de rece, geroasă în cea mai mare parte a ţării, mai ales în noaptea de marţi spre miercuri când mercurul în termometre va cobori în depresiuni, până în jurul a -24 de grade. Nori, soare şi câteva ninsori slabe va aduce această zi, ninsori prezente local în zona de munte şi în nord-est şi pe spaţii mult mai mici în centru şi sud. Vântul nu dă semne de oboseală şi continuă să sufle cu putere la munte, în Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 55…65 km/h, ceea ce înseamnă că zăpada va mai fi spulberată sau viscolită. Temperaturile maxime vor fi pleca de la doar minus 9 grade în estul Transilvaniei şi se opresc la 3 grade în Oltenia.

VREMEA IN BUCURESTI. Marţi se face frig, în special noaptea când vor fi până la -13 grade, în timp ce ziua este încă suportabil, cu cele -1….0 grade prognozate de meteorologi pentru amiază. Este înnorat din când în când şi trecător vom mai vedea câţiva fulgi de zăpadă, înainte să se instaleze gerul.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: GER şi VISCOL în următoarele patru zile în toată ţara

PROGNOZA METEO. Miercuri vorbim deja despre instalarea gerului peste ţara noastră. Nici peste zi, în unele zone din ţară, temperaturile nu trec de pragul gerului, adică de minus 10 grade. Sunt anunţate pentru orele prânzului temperaturile de -13 grade în Transilvania până la cel mult -2 grade, izolat, în Oltenia, chiar daca va fi soare şi abia seara se arată câţiva nori ce ar putea aduce pe ici pe colo fulguieli sporadice. Vântul se mai agită prin sud-estul ţării şi în zona montană înaltă, ceea ce înseamnă accentuarea puternică a senzaţiei de frig.

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri este o vreme deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea când temperaturile coboară spre -1 grade, în timp ce peste zi termometrele nu reuşesc să strângă mai mult de -6…-5 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Deşi joi temperaturile nu mai sunt chiar atât de scăzute pe cât au fost miercuri, vremea rămâne deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea, în cea mai mare parte a ţării. După-amiaza vine cu temperaturi de la -11…-10 grade în Transilvania, Moldova şi Dobrogea până la 0 grade în Banat, în condiţii de soare cu dinţi, mai puţin în regiunile vestice, unde va fi mai înnorat şi pe arii restrânse ninge slab. În zonele joase de relief, mai ales în orele dimineţii, este posibil să se formeze ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

VREMEA IN BUCURESTI. Joi va fi foarte rece în continuare, iar maxima termică se va situa în jurul valorii de -5 grade, iar peste noapte se instalează gerul, cu temperaturi spre -15. Măcar ziua nu va fi mohorâtă, pentru că se arată soarele, dar nu reuşeşte să dezmorţească puţin atmosfera îngheţată.

PROGNOAZ METEO. Spre sfârşitul săptămânii temperaturile cresc şi se apropie de cele normale pentru această dată, asfel temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 grade în Moldova şi 6 grade în Banat, iar noaptea nu mai este ger. Nu lipsesc nici precipitaţiile, prezente vineri în vestul, nordul, centrul ţării şi pe arii mai restrânse în rest, iar în weekend  cu precădere în jumătatea nordică a teritoriului. Şi pentru că vorbim despre încălzirea vremii acestea vor fi amestecate, adică ploi, lapoviţă şi ninsoare, condiţii în care îşi face apariţia poleiul. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. În zonele joase de relief va mai fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.