PROGNOZA METEO. Ger şi ninsori în toată ţara. Cât va dura frigul

PROGNOZA METEO. Ger şi ninsori anunţă meteorologii, începând de duminică. Vremea se răceşte şi va chiar ger, iar ninsorile vor cădea în toată ţara, cu intensităţi doferite. În Bucureşti se va depune un strat de până la 10 centimetri.

RomaniaTV.net
05 ian. 2019, 12:59

LA NOAPTE

IN TARA
Cerul va fi mai mult noros; vor fi ninsori în general slabe în vestul, în centrul şi în nordul ţãrii, iar în a doua parte a nopţii pe arii restrânse şi în regiunile sudice şi de sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã unde va viscoli sau va spulbera zãpada. În aproape toatã ţara, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în noaptea precedentã, astfel cã se vor înregistra minime în jurul a -10 grade izolat în estul Transilvaniei, nordul Olteniei şi al Munteniei şi -1 grad în extremitatea de sud-vest a teritoriului. Pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în sud-est, va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

BUCURESTI
Cerul va fi mai mult noros, iar spre dimineaţã va ninge slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã se va înregistra la începutul nopţii şi va fi în jurul a -6 grade, posibil mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

DUMINICA

IN TARA
Vremea va fi rece în majoritatea zonelor, în special în cursul nopţii când local, în regiunile intracarpatice, va fi ger. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în zonele montane, în centrul, estul şi sudul teritoriului şi doar izolat, pe timpul zilei, în rest. Ninsorile vor fi în general slabe, exceptând zona Carpaţilor Meridionali, iar în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii şi jumãtatea de vest a Munteniei, unde va ninge moderat cantitativ cu depunere de strat nou de zãpadã în medie de 6…10 cm.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste unde va viscoli ninsoarea, iar temporar şi în regiunile estice şi sud-estice şi local în cele de vest şi de sud-vest, determinând izolat şi trecãtor transport de zãpadã. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 4 grade, iar cele minime în general între -13 şi -3 grade.

BUCURESTI
Vremea va fi relativ rece. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Ninsoarea va fi în general slabã, dar spre searã şi la începutul nopţii va deveni moderatã cantitativ şi va depune un strat de zãpadã în medie de 6…8 cm. Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã de -5…-4 grade.

LUNI

IN TARA
Vremea va fi rece, îndeosebi pe parcursul nopţii când va fi ger în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, iar cele minime de marţi dimineaţa se vor situa în general între -17 şi -6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, în special în prima parte a intervalului, în jumãtatea de est a ţãrii unde trecãtor va ninge slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în Moldova, Bãrãgan şi Dobrogea. Izolat zãpada va fi spulberatã. Spre dimineaţã, pe spaţii restrânse va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

BUCURESTI
Vremea va fi rece. Cerul va avea înnorãri pe parcursul zilei când trecãtor va mai ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 0 grade, iar cea minimã va fi de -7 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã, spre -10 grade.

MARTI

IN TARA
Vremea se va menţine rece, geroasã dimineaţa îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar noaptea pe arii restrânse în centru, sud şi în est. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului în vestul, nordul şi în centrul ţãrii, unde local va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în regiunile vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi 0 grade, iar cele minime între -11 şi -1 grad, mai scãzute în depresiuni. Noaptea, în sudul şi estul teritoriului vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

BUCURESTI
Vremea va fi în continuare rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de -1…0 grade, iar cea minimã de -9…-7 grade, posibil mai scãzutã în zona preorãşeneascã. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

TENDINTE

MIERCURI
Valorile termice vor fi în creştere şi se vor apropia de cele normale specifice perioadei. Înnorãrile se vor extinde în toate zonele ţãrii şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, ziua mai ales în jumãtatea de vest, iar noaptea şi în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -8 grade în depresiuni şi 2…3 grade pe litoral.

JOI – SAMBATA
Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru a doua decadã a lunii ianuarie. Precipitaţiile (predominant ninsori) vor fi mai frecvente în regiunile intracarpatice.