PROGNOZA METEO în ţară şi în Bucureşti. Află cum va fi VREMEA la începutul săptămânii

PROGNOZA METEO. Luni în est și sud, pe alocuri și în centru, rămâne vreme rece, geroasă în primele ore din zi, când local va fi ger. Maximele amiezii pornesc de la -5...-4 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei și în Moldova și ating 8...10 grade foarte generoase în Dealurile Crisanei și în Maramureș.

RomaniaTV.net
03 feb. 2014, 08:49
PROGNOZA METEO în ţară şi în Bucureşti. Află cum va fi VREMEA la începutul săptămânii

PROGNOZA METEO. Luni, în mare parte din țara soarele predomină și doar prin sud și sud-est norii încă persistă și fulguiește izolat, iar vântul mai da semne de agitație, mai ales în prima parte a zilei, în sudul Banatului și la munte, cu rafale de 60…70 km. În zonele joase dimineață va mai fi puțină ceată asociată cu chiciură.
În Capitală temperatura aerului la amiază urcă spre minus 2…minus 1 grade Celsius, cu circa 4 grade mai puțin decât ar fi normal la început de februarie, căci soarele este scump la vedere, norii predomină cerul. Doar vântul se mai domolește, nu mai trece de moderat.

PROGNOZA METEO. Și marți va fi vreme rece în sudul, estul și centrul țării, dimineață gerul va persistă la nivel local în aceste regiuni, iar la amiază maximele pornesc de la minus 4 grade Celsius în depresiuni, dar în zonele de deal și de munte urcă spre 7…9 grade foarte plăcute. Soarele nu este scump la vedere, strălucește cu generozitate pe cer în majoritatea regiunilor și doar în sudul extrem încă trenează nori, care însă nu lasă precipitații. Vântul se mai domolește și el, doar prin sudul Banatului și la munte încă are intensificări izolate.

În Capitală va fi vreme rece mai ales dimineață, dar peste zi mercurul din termometre se ridica spre limită înghețului, minus 1….0 grade va fi maximă zilei. Iar ziua pare să fie în sfârșit, mai însorită, deși în zori poate să fie puțină ceată.

PROGNOZA METEO. Miercuri în sudul, estul și centrul țării va fi frig, norii joși și ceată asociată trecător cu câteva fulguieli vor ține agendă zilei, iar dimineață din nou va fi ger, izolat, în Moldova, Muntenia și estul Transilvaniei. În restul tăƒrii, se anunța o zi însorită și temperaturile vor fi pe măsură, mai ridicate decât în mod obișnuit în prima decadă de februarie, iar vântul doar pe crestele înalte de munte încă mai da semne de agitație. Prin urmare, temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse între -6…-5 grade Celsius în zonele cu ceaţă persistentă și 9…10 grade în Dealurile de Vest.

Și în Capitală persistă norii joși sau ceată, trecător mai fulguiește, iar temperatură rămâne cu mult mai scăzută decât ar trebui la acesta data calendaristică, cel mult minus 4 … minus 3 grade Celsius vor indică termometrele la amiză. Măcar vântul nu se mai agită deloc.

PROGNOZA METEO. Joi în regiunile extracarpatice, tot despre vreme rece vorbim, norii joși și ceată persistă peste zi, ceaţa se asociază trecător cu fulguieli, iar temepaturile rămân modeste. În sudul Olteniei nu se depăşesc minus 6… minus 4 grade Celsius. În vest și nord-vest însă mai apare și soarele printre nori și la amiază va fi mult mai plăcut, mai ales în Banat și Crișana, la deal, unde se ating 9….10 grade primăvăratice. Iar vântul doar prin nordul Moldovei mai da semne de agitație, în rest rămâne potolit.

Și tendința este că spre weekendul viitor vremea să se încălzească ușor de la o zi la alta, astfel că precipitaţiile anunțate pentru vestul și nord-vestul țării vor mai ales sub formă de ploaie, în timp ce în zonele joase din sud și est ceaţa încă mai poate persista, asociată cu burniță.