PROGNOZA METEO. Încă două zile de CANICULĂ. Alertă de la meteorologi

Meteorologii anunţă încă două zile de caniculă, cu temperaturi greu de suportat, pentru ca de marţi vremea să se domolească treptat, revenind la mediile specifice sfârşitului de iulie.

RomaniaTV.net
22 iul. 2017, 13:19
PROGNOZA METEO. Încă două zile de CANICULĂ. Alertă de la meteorologi

SÂMBĂTĂ SEARĂ

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în estul țării, dar și în extremitatea de vest și sud-vest, precum și în zonele de munte, unde, pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, iar izolat vor fi căderi de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat.

Temperaturile minime se vor situa între 12…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a nopții, dar condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi reduse. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

VREMEA VA FI CĂLDUROASĂ, CANICULARĂ DUPĂ-AMIAZA ÎN BANAT, CRIȘANA, SUD-VESTUL TRANSILVANIEI, CEA MAI MARE PARTE A OLTENIEI ȘI MUNTENIEI.ÎN ACESTE REGIUNI, DAR PE ARII MAI RESTRÂNSE ȘI ÎN REST DISCONFORTUL TERMIC VA FI ACCENTUAT, INDICELE TEMPERATURĂ-UMEZEALĂ (ITU) URMÂND SĂ ATINGĂ ȘI LOCAL SĂ DEPĂȘEASCĂ PRAGUL CRITIC DE 80 DE UNITĂŢI.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului, iar cele minime se vor situa, în general, între 14 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiază și în timpul nopții, când local în jumătatea nord-estică a țării, precum și la deal și munte și pe arii mai restrânse în rest vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

BUCUREŞTI

VREMEA VA FI CĂLDUROASĂ, CANICULARĂ DUPĂ-AMIAZA, CÂND ȘI INDICELE TEMPERATURĂ – UMEZEALĂ (ITU) VA ATINGE ȘI DEPĂȘI UȘOR PRAGUL CRITIC DE 80 DE UNITĂȚI.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ
VREMEA SE VA MENȚINE CĂLDUROASĂ, CANICULARĂ DUPĂ-AMIAZA ÎN VESTUL, SUDUL ȘI IZOLAT ÎN CENTRUL ȚĂRII, UNDE ȘI INDICELE TEMPERATURĂ-UMEZEALĂ (ITU) VA ATINGE ȘI DEPĂȘI UȘOR PRAGUL CRITIC DE 80 DE UNITĂŢI.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 15 și 25
de grade, cu valori ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, în nord-est, precum și în zonele de deal șide munte, iar noaptea în regiunile vestice, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată alevântului, ce pot lua și aspect de vijelie. Izolat, vor fi căderi degrindină și cantități de apă însemnate. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse.

BUCUREŞTI
DISCONFORTUL TERMIC VA FI RIDICAT, VREMEA URMÂND SĂ SE MENȚINĂ CĂLDUROASĂ, CANICULARĂ LA AMIAZĂ.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, dar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

MARŢI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răcori în vestul, nordul și centrul țării, în timp ce în rest va fi în continuare călduroasă, local caniculară în orele amiezii, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat dinspre vestul țării și se vamanifesta prin înnorări temporare, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. În regiunile sud-estice, astfel de fenomene își vor face apariția, local, îndeosebi în cursul nopții. Cantitățile de apă vor fi local mai însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în depresiunile intramontane și 37 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 13 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, iar din a doua parte a zilei vor crește șansele de apariție a fenomenelorspecifice instabilității atmosferice. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, posibil torențiale, descărcărielectrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iarcea minimă va fi de 18…20 de grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor scădea față de ziua precedentă în toată țara, însă în regiunile sudice și sud-estice, local vremea va fi în continuare călduroasă. La munte, local în nord, centru și est și pe arii mai restrânse în rest vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice. Înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va fi grindină, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

BUCUREŞTI
Deși temperatura aerului va scădea față de ziua precedentă, vremea se va menține călduroasă. Cerul va avea unele înnorări și, mai ales ziua vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

TENDINŢE JOI-DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în cursul după-amiezilor și al nopților, în special la deal și la munte, cu o probabilitate mai mare în primele două zile.

BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei. Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în cursul după-amiezilor și al nopților, cu o probabilitate mai mare în primele două zile.