PROGNOZA METEO. Începe să se încălzească. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Vremea va intra într-un proces de încălzire începând de vineri.

24 oct. 2018, 12:04
PROGNOZA METEO. Începe să se încălzească. Cum va fi vremea în weekend

JOI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru aceastã datã îndeosebi în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate în jumãtatea de nord a ţãrii şi în zonele deluroase, unde local şi temporar va ploua. La munte vor predomina ninsorile slabe cantitativ. Vântul va prezenta intensificãri temporare în toate regiunile, cu rafale în general de 50…60 km/h, cele mai mari fiind în Moldova, iar în zona montanã înaltã va continua sã sufle tare, local depãşind 80…90 km/h şi viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi rece pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul pe parcursul zilei va mai prezenta intensificãri temporare, cu viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi în jur de 14 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ

Vremea va intra într-un proces de încãlzire în majoritatea regiunilor şi se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în vestul, centrul şi nordul ţãrii unde, în special în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va mai prezenta intensificãri în zona montanã cu viteze mai mari pe creste, iar la cote mai reduse, trecãtor şi izolat şi în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei pânã în jurul valorii de 0 grade. Pe suprafeţe mici, mai ales noaptea, va fi ceaţã.

LA BUCUREŞTI

Vremea va intra într-un proces de încãlzire. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua şi în general slab noaptea. Temperatura maximã va fi în jur de 19 grade, iar cea minimã de 4…7 grade.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel încât va deveni mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nord-vest, unde în special în prima parte a intervalului pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar la cote mai reduse şi în est, vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 3 şi 13 grade. Noaptea, în zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţã.

LA BUCUREŞTI

Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel încât va deveni mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 23 de grade, iar cea minimã de 7…9 grade.

Avertizările meteo de ninsori viscolite şi vânt puternic au fost PRELUNGITE

TENDINŢA

DUMINICĂ – Vremea va fi deosebit de caldã în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în partea a doua a intervalului în extremitatea de vest a ţãrii, unde izolat vor fi condiţii de ploaie slabã. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse şi în vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, în zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţã.

LUNI, MARŢI şi MIERCURI – Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicatã în regiunile vestice.