PROGNOZA METEO. Întâi vine frigul, apoi încep ninsorile

PROGNOZA METEO 3 ZILE. Frigul se menţine în toată ţara, iar apoi vor veni şi ninsorile. Meteorologii anunţă care va fi evoluţia temperaturilor în săptămâna care urmează.

RomaniaTV.net
06 ian. 2019, 13:45
PROGNOZA METEO. Întâi vine frigul, apoi încep ninsorile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi rece, geroasă local în regiunile intracarpatice; temperaturile minime se vor încadra în general între -13 și -3 grade. Cerul va deveni treptat variabil în vest și nord-vest, dar va prezenta înnorări în rest și temporar va ninge în zonele montane, pe arii relativ extinse în sud și est și local în centrul teritoriului. Ninsorile vor fi în general slabe, exceptând zona Carpaților Meridionali și jumătatea de vest a Munteniei, unde, pe spații mici va ninge moderat cantitativ cu depunere de strat nou de zăpadă în medie de 6…10 cm. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste unde va viscoli ninsoarea, iar temporar și în regiunile estice și sud-estice și local în cele de vest și de sud-vest, determinând izolat și trecător transport de zăpadă.

BUCUREŞTI
Vremea va fi relativ rece. Cerul va fi noros și temporar va ninge, moderat cantitativ la începutul nopții cu depunere a unui strat de zăpadă în general de 4…6 cm, izolat posibil peste 8 cm. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -5…-4 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi rece, îndeosebi pe parcursul nopții când va fi ger în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade in estul Transilvaniei și 1 grad in vestul Olteniei, iar cele minime de marți dimineața se vor situa în general între -16 și -6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări, în special în prima parte a intervalului, în jumătatea de est a țării unde trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, unde izolat zăpada va fi spulberată. Spre dimineață, pe spații restrânse va fi ceață cu depunere de chiciură.

BUCUREŞTI
Vremea va fi rece. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, când trecător va mai ninge slab, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de -1…0 grade, iar cea minimă de -8…-7 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre -10 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține rece, geroasă dimineața în majoritatea zonelor, iar noaptea pe arii restrânse în centru, sud și în est. Cerul, variabil, se va înnora treptat începând dinspre regiunile vestice și mai ales în cursul nopții, aria ninsorilor, în general slabe cantitativ, va fi în extindere în vestul, centrul și nordul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 grade in estul Transilvaniei și 1 grad in vestul Transilvaniei, iar cele minime între -11 și -1 grad, izolat mai scăzute în depresiuni. Noaptea, în sudul și estul teritoriului vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de -1…0 grade, iar cea minimă de -9…-7 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va deveni în general închisă. Temporar se vor semnala precipitații, pe arii restrânse însemnate cantitativ, ziua mai ales în jumătatea de vest, iar noaptea și în restul teritoriului. Vor predomina ninsorile, exceptând regiunile sud-estice unde precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând producerea de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane și în sud-estul teritoriului. Temperatura aerului va crește semnificativ față de intervalul precedent și se va apropia de normalul perioadei, astfel încât se vor înregistra maxime cuprinse între -3 și 6 grade, cu cele mai mari valori pe litoral și minime ce se vor situa, în general, între -7 și 2 grade.

BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi. Cerul se va înnora treptat și mai ales noaptea temporar vor fi precipitații, posibil moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 3 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține în general închisă și temporar vor fi precipitații în regiunile vestice, nordice, centrale și estice și pe arii restrânse în rest. Va ninge, iar în special în regiunile sud-estice vor fi precipitații și sub formă de ploaie și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, pe arii restrânse în sudul și estul țării, precum și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade.

BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări și temporar vor mai fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai mare în prima parte a intervalului. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 2 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade.

PROGNOZA METEO VINERI – DUMINICA

Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii ianuarie. Temporar vor fi precipitații, mai ales în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului.