PROGNOZA METEO. Luna octombrie vine cu o vreme de toamnă

PROGNOZA METEO. Ultima zi din septembrie ne oferă o vreme frumoasă, pentru ca luna octombrie să debuteze cu o vreme specific de toamnă, cu ploi, cer noros şi temperaturi mai scăzute.

29 sept. 2014, 13:12
PROGNOZA METEO. Luna octombrie vine cu o vreme de toamnă

PROGNOZA METEO. Ziua de marţi debutează doar izolat cu ceaţă în zonele joase, îndeosebi cele depresionare, dar după disiparea acestei vorbim doar despre vreme foarte frumoasă, cu cerul mai mult senin în toată ţara şi vânt care abia ajunge la moderat. Temperaturile sunt şi ele în creştere datorită soarelui foarte generos şi aşteptăm asadar maxime de la 19 grade în depresiuni până la 25…26 grade în Oltenia, în Muntenia şi în Moldova, unde se mai atinge şi chiar se depăşeşte uşor pragul termic al zilelor de vară.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi, ultima de zi de septembrie, vine cu o vreme foarte frumoasă. Cerul e mai mult senin, vântul abia se simte, iar temperatura ajunge până după-amiază la maxime în jur de 25 grade, va fi aşadar o zi de toamnă perfectă, care ne aminteşte puţin de zilele de vară.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. În prima zi de octombrie, miercuri, norii revin şi acoperă temporar cerul în nord şi în nord, iar în noaptea următoare se întind peste toată jumătatea de nord a ţării, însă aduc ploi slabe, local, doar în Carpaţii Orientali şi în nordul Moldovei, în celelalte regiuni doar izolat pot cădea câteva picături de ploaie. În celelalte regiuni peste zi vremea rămâne frumoasă, cu cerul variabil, mai mult senin. Temperaturile maxime scad puţin în nordul Moldovei, unde vor fi în jur de 17 grade, dar în Muntenia se mai ating 25 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, vremea rămâne frumoasă, cu cerul mai mult senin şi ceva nori abia în noaptea de următoare. Vântul nu se agită, iar în termometre, până după-amiază, se adună 24..25 grade la umbră.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se răceşte în toată ţara, mai accentuat în est. Meteorologii prognozează maxime de la doar 10..12 grade în nordul Moldovei până la cel mult 22 grade în sud-vestul ţării. Şi aspectul vremii se schimbă, norii acoperă cerul mai multe ore şi temporar aduc ploi în nord şi în nord-est, în centru şi la munte şi doar pe arii restrânse în celelate zone. Vântul e ceva mai turbulent şi are ceva intensificări pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, vremea schimbă foaia. E mai rece cu câteva grade faţă de ziua precedentă, meteorologii anunţă maxime doar în jur de 19 grade. Mai mult, cerul se înnorează şi temporar plouă slab, mai ales seara şi în noaptea de joi spre vineri, când şi vântul e o idee mai agitat.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea e mai rece decât în mod obişnuit la început de octombrie, cu maxime de la 13 la 20 grade. Norii mai acoperă temporar cerul şi lasă ploi, local în vest, în centru şi în nord-vest şi doar pe arii restrânse în restul ţării. În weekend, dar şi în primele zile ale săptămânii viitoare, temperaturile rămân sub cele normale în această perioadă şi doar pe arii restrânse mai plouă slab.