PROGNOZA METEO LUNARĂ: Echinocţiul de toamnă aduce ploi şi răcirea vremii. HARTA TEMPERATURILOR

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către 21 Septembrie 2018 ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

21 sept. 2018, 10:29
PROGNOZA METEO LUNARĂ: Echinocţiul de toamnă aduce ploi şi răcirea vremii. HARTA TEMPERATURILOR

Săptămâna 24 septembrie – 1 octombrie 2018

Valorile termice medii ale perioadei, cel mai probabil, se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații este posibil să fie excedentare în regiunile sudice și apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

Săptămâna 1 – 8 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi, posibil, ușor sub aceste medii.

Regimul pluviometric se va încadra în limitele normale ale perioadei în jumătatea nordică a teritoriului și va fi, posibil, ușor excedentar local la munte și în sud-vest.

Săptămâna 8 – 15 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi, posibil, apropiate de normalul săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu o tendință ușor excedentară pe arii restrânse în estul teritoriului.

Săptămâna 15 – 22 octombrie 2018

Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul normelor climatologice în cea mai mare parte a țării.