PROGNOZA METEO LUNARĂ: Când va fi lovită România de un ciclon

PROGNOZA METEO LUNARĂ: Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.  

06 sept. 2019, 10:38
PROGNOZA METEO LUNARĂ: Când va fi lovită România de un ciclon

Săptămâna 09.09.2019 – 16.09.2019

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării. Excepție va putea face parteade vest-nord-vest a teritoriului, unde regimul termic se va încadra în limite normale.
 
Precipitațiile vor fi în general excedentare în jumătatea de vest a țării și vor fi apropiate de normalul climatologic al săptămânii în restul teritoriului, cu o posibilă tendință deficitară în sud-est.
 
Săptămâna 16.09.2019 – 23.09.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, exceptând partea de sud-sud-est a teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de normal.
 
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-estice și înla munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
 
Săptămâna 23.09.2019 – 30.09.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile sudice și apropiate, în general, de cele specifice perioadei, în restul zonelor.
 
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
 
Săptămâna 30.09.2019 – 07.10.2019
 
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decâtcele normale pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest se vor încadra în general în limitele specifice perioadei.
 
Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu un posibil deficit ușor în sud-vestul și sud-estul teritoriului.