PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă noi SCHIMBĂRI SERIOASE ale vremii

PROGNOZA METEO. Iese soarele în sfârşit după atâtea ploi şi vreme mohorâtă. Vântul care ne va mai deranja o zi va împrăştia norii, făcând loc unui soare ce va tot aduna grade ce ne vor promite spre sfârşitul acestei săptămâni de vară.

07 oct. 2014, 13:15
PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă noi SCHIMBĂRI SERIOASE ale vremii

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea e mai prietenoasă decât marţi, pe de o parte ploile sunt mai puţine, pe de altă parte temperaturile cresc. În Oltenia, în jumătatea de vest a Munteniei mai plouă slab, local, iar în primele ore izolat mai cad câteva picături de ploaie şi în est şi în Carpaţii Orientali, însă în celelalte zone soarele se arată printre nori şi este chiar destul de generos pe alocuri. Vântul mai are ceva răbufniri în sudul Banatului, în Câmpia Română pe litoral şi în nordul Moldovei, dar şi pe crestele munţilor. Maximele pleacă de la 13..14 grade în zonele de deal din Oltenia şi Muntenia şi ajung până la 23 grade în Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, vremea se ameliorează. În prima parte a zilei cerul e mai mult noros şi trecător mai plouă slab, apoi norii se mai răresc. Se şi încălzeşte uşor, meteorologii prognozează în jur de 17 grade după-amiază, iar vântul nu se agită prea tare.

PROGNOZA METEO. Joi avem parte de vreme în general frumoasă, cu înnorări trecătoare, fără şanse prea mari de ploaie, însă doar în Oltenia, iar dimineaţa şi pe litoral şi în zonele depresionare. Singurul fenomen demn de semnalat este ceaţa, prezentă doar în primele ore pe spatii restrânse, în zonele joase. Vântul suflă în ceva mai turbulent în Banat şi în nordul Moldovei. Temperaturile continuă să crească în cea mai mare parte a ţării şi după-amiază aşteptăm maxime cuprinse în general între 15 grade pe litoral şi 23..24 grade în zonele intracarpatice, unde deja vorbim despre valori uşor peste cele normale.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de joi aduce vreme frumoasă, cu multe ore însorite şi doar dimineaţa condiţii de ceaţă. Vântul nu deranjează, iar în termometre se adună 19..20 grade.

PROGNOZA METEO. Vineri ne vom bucura de o vreme de toamnă foarte frumoasă, cu cerul mai mult senin, doar prin sud-estul extrem se arată ceva mai mulţi nori. Dimineaţa va fi ceaţă, local în est şi în centru şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul e o idee mai alert în nordul Moldovei şi în sudul Banatului. Temperaturile mai cresc puţin, aşa că vremea e mai caldă decât în mod normal în această perioadă, mai ales în regiunile intracarpatice. În general vor fi valori de la 16 grade pe litoral până la 25 grade în Maramureş, în Banat poate şi în sud-vestul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vreme predominant frumoasă, cu condiţii de ceaţă dimineaţa, dar cerul este mai mult senin dupa disiparea acesteia. E foarte plăcut şi din punct de vedere termic, 21..22 grade vor arăta termometrele după-amiază.

PROGNOZA METEO. Weekendul începe tot cu vreme foarte frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decada a lunii octombrie. Ceaţa prezentă dimineaţa, local în centru şi în est şi izolat în celelalte zone nu afectează aspectul vremii decât în primele ore, apoi cerul va fi mai mult senin. Maximele vor fi cuprinse între 17 grade pe litoral şi 26 grade chiar în regiunile intracarpatice, unde se depăşeşte uşor pragul termic al zilelor de vară. Aşadar, va puteţi face de pe acum planuri pentru petrecerea weekendului, mai ales că atât în ultima zi a săptămânii, cât şi la începutul celei viitoare vremea rămâne predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit. Şansele de ploaie sunt reduse, dar apare ceaţă pe arii restrânse noaptea şi dimineaţa.