PROGNOZA METEO: Ninsori şi viscol, apoi ploi. Va ninge şi la Bucureşti

PROGNOZA METEO: Vremea va fi în general închisă, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Vor fi precipitaţii mixte în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, unde se va depune polei. În schimb, în zona deluroasă şi montană vor predomina ninsorile, iar stratul de zăpadă nou depus va fi pe arii restrânse consistent. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zonele montane şi va viscoli zăpada. Ninsori vor fi şi în Bucureşti marţi, iar spre seară se vor transforma în lapoviță și ploaie.

RomaniaTV.net
21 ian. 2019, 15:45
PROGNOZA METEO: Ninsori şi viscol, apoi ploi. Va ninge şi la Bucureşti

PROGNOZA METEO: La noapte, cerul va fi temporar noros. Se vor semnala ninsori în general slabe, local în regiunile sud-vestice, centrale şi la munte şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în sudul Banatului. Temperaturile minime, apropiate de cele normale ale perioadei, se vor încadra între -8 şi 0 grade, izolat mai mici, în jurul a -10 grade, în Moldova. Pe arii restrânse în zonele joase, cu precãdere din sud şi sud-est se va forma ceaţã.

BUCURESTI: Cerul va fi temporar noros, vântul va sufla slab pânã la moderat şi se poate forma ceaţã, mai ales în zona preorăşenească. Temperatura aerului va avea valori în jurul celor normale ale datei, cu o minimã de -5…-3 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI: Vremea va fi în general închisã, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Acestea vor fi mixte în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, mai ales în timpul nopţii şi pe spaţii mici se va depune polei. În schimb, în restul teritoriului vor predomina ninsorile, care vor fi moderate cantitativ în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali, zona deluroasã din Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei şi local în regiunile nordice, iar stratul de zãpadã nou depus va fi pe arii restrânse consistent. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zonele montane, mai ales în Munţii Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi va viscoli temporar ninsoarea, determinând diminuarea vizibilitãţii. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei şi 5 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa între -7 şi 2 grade, mai ridicate în sudul litoralului. Pe arii restrânse în zonele joase, trecãtor, se va semnala ceaţã.

BUCURESTI: Vremea va fi în general închisã şi mai ales în cursul nopţii vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla moderat. Temperatura aerului nu va depãşi în timpul zilei valorea de -1 grad, apoi va creşte uşor astfel cã miercuri dimineaţa se vor înregistra 1…2 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea se va menţine predominant închisã şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. La munte şi în Moldova vor predomina ninsorile, în Dobrogea, sudul Munteniei şi al Olteniei vor fi mai ales ploi, iar în rest vor cãdea precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi local, îndeosebi noaptea, în sudul şi sud-estul ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, mai scãzute în nordul Moldovei, dar şi mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 4 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI: Vremea se va menţine în general închisã. Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie mai ales la începutul zilei şi din nou noaptea. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri spre sfârşitul intervalului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea se va menţine închisã şi temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Acestea vor fi sub formã de ninsoare în jumãtatea de nord a Moldovei şi în Carpaţii Orientali, mixte în celelalte masive montane precum şi în Transilvania şi în Maramureş iar în restul zonelor vor fi mai ales ploi. Îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în dealurile sudice ale Olteniei şi Munteniei, local cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale şi temporare în sudul, sud-estul ţãrii, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 9 grade, mai scãzute în nordul Moldovei, dar mai ridicate pe litoral, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 4 grade.

BUCURESTI: Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a intervalului. Temperatura nu va avea variaţii semnificative, astfel maxima va fi de 2…3 grade, iar minima de 1…2 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în continuare închisã. Temporar vor mai fi precipitaţii ziua pe arii restrânse, iar noaptea local în jumãtatea de sud şi pe spaţii mici în rest. Acestea vor fi predominnat sub formã de ninsoare în nordul Moldovei, mixte la munte şi ploi în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sud şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 9 grade, iar cele minime între -6 şi 6 grade.

În weekend, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar temporar cu o probabilitate mai ridicatã în jumãtatea de sud-est a teritoriului se vor semnala precipitaţii.