PROGNOZA METEO: Ninsorile îşi fac apariţia. Când va fi zăpadă în Bucureşti

PROGNOZA METEO. Mijlocul săptămânii va duce la o răcirea a vremii şi la apariţia precipitaţiilor în toată ţara, urmând ca acestea să ia forma şi de ninsorea în mai mult de jumătate din ţară în următoarele zile.

13 feb. 2018, 13:33
PROGNOZA METEO: Ninsorile îşi fac apariţia. Când va fi zăpadă în Bucureşti

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vremea va fi predominant închisă, iar precipitațiile se vor extinde treptat, dinspre sud-vest și vor deveni în general moderate cantitativ. Va ninge în cea mai mare parte a zonei montane și local în centrul țării, în regiunile vestice vor fi precipitații mixte, iar în cele sudice predominant ploaie la câmpie și ninsori și lapoviță la deal. În Munții Banatului și în Carpații Meridionali, precum și în zona deluroasă din Banat, Oltenia și Muntenia local vor fi ninsori abundente și se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea temporar intensificări în medie de 45…55 km/h, iar la peste 1500 m altitudine rafale ce vor depăși 70 km/h, astfel că vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Vor fi condiții de polei sau de ghețuș. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în restul zonei montane și local în partea de sud și centru a țării. Temperaturile minime se vor încadra între -7 și 3 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Cerul va fi noros și, mai ales în a doua parte a nopții, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare de până la 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade.

Citeşte şi COD GALBEN: Ninsori abundente în mai multe zone din ţară

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi predominant închisă, cu precipitații – moderate și local însemnate cantitativ- pe spații extinse ziua în toată țara, apoi în restrângere treptată spre est-nord-est. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte, iar în restul țării vor fi mai ales ninsori. La început în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în zona deluroasă din Banat, Oltenia și Muntenia, apoi cu precădere în Carpații Orientali, cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă. Vor fi condiții de polei sau ghețuș. Intensificări ale vântului vor fi local și în centru și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și 8…9 grade pe litoral; minimele termice vor fi cuprinse, în general, între -4 și 4 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi închisă, cu precipitații continue pe parcursul zilei când se vor cumula în jurul a 15 l/mp, apoi temporare, slabe cantitativ. Vor fi ploi, dar trecător posibil și lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în special ziua, cu viteze de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

PROGNOZA METEO JOI. Pe parcursul zilei înnorările vor persista în Moldova, unde vor predomina ninsorile, local mai consistente în nordul și centrul regiunii, dar și în zona Carpaților Orientali. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. În restul țării, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, iar cerul va deveni temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la începutul intervalului în estul țării și la munte, în special în Carpații de Curbură unde vitezele vor mai depăși 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime în general între -9 și 0 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar cerul se va menține mai mult noros. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad. Vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, cu maxime cuprinse între 1 și 9 grade și minime între -7 și 2 grade. Cerul va fi temporar noros și, îndeosebi noaptea, izolat va ninge slab în regiunile nordice și centrale, dar și în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice se vor menține apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu maxime cuprinse între -1 și 8 grade și minime între -9 și 0 grade, ușor mai mici în depresiuni. Cerul va avea înnorări îndeosebi în regiunile din jumătatea estică a teritoriului și izolat va ninge slab, mai ales la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în est, în sud-est și în zona montană. Dimineața și noaptea, cu totul izolat vor mai fi condiții de ceață.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Regimul termic se va situa în limitele caracteristice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ-MIERCURI. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, cu precădere în sud-vest și la munte.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Valorile termice se vor menține apropiate de cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.