PROGNOZA METEO. „Nu excludem cod roşu de viscol!”, anunţă directorul ANM

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat că lunile decembrie, ianuarie şi februarie se vor încadra în limitele normale ale perioadei de iarnă. 

21 nov. 2017, 13:07
PROGNOZA METEO. „Nu excludem cod roşu de viscol!”, anunţă directorul ANM

Directorul ANM Elena Mateescu a ţinut însă să precizeze că vom vea parte şi de unele episoade dificile, în care vor cădea cantități mari de zăpadă sau se vor înregistra temperaturi minime polare.

Elena Mateescu, ANM: Ninsori abundente în decembrie şi ianuarie. PROGNOZA METEO pe trei luni

Elena Mateescu a dezvăluit că primul viscol serios din această iarnă, în țara noastră, se va înregistra în perioada 5-7 ianuarie 2018.

„Am luat iernile de referință în România și am introdus inclusiv iarna lui ’54, cea a lui 2012 și a lui 2014. De ce? Ca să arătăm că astfel de manifestări de vreme severă cu o perioadă care pe medie, pe ansamblu, exemplifică o iarnă normală în România, nu exclude apariția acestor fenomene considerate și înscrise în meteorologie ca fiind fenomene de vreme severă cum sunt viscolul, perioadele de ger cu temperaturi minime sub -15 / -35 de grade, perioade care se pot înregistra nu numai în depresiunile din estul Transilvaniei, Toplița, Miercurea Ciuc, Joseni, Întorsura Buzăului, ci și în regiunile extra-carpatice. 

PROGNOZA METEO. Romica Jurca: „De Crăciun, sunt aşteptate ninsori în Capitală”. Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 decembrie VIDEO