PROGNOZA METEO. O săptămână cu vreme închisă, ploile se transformă în ninsori

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de meteorologie anunţă o săptămână cu vreme închisă şi temperaturi în scădere. Ploile din primele zile se vor transforma în ninsori.

RomaniaTV.net
09 dec. 2018, 13:30
PROGNOZA METEO. O săptămână cu vreme închisă, ploile se transformă în ninsori

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații slabe local în jumătatea de nord-vest a țării și pe arii restrânse în rest. La munte vor fi mai ales ninsori, în Maramureș și în Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Izolat vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, cu minime ce se vor încadra -6 și 3 grade. Local și temporar se va forma ceață.

BUCUREŞTI
Cerul va fi noros, dar condițiile pentru precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Trecător se poate forma ceață.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice, în marea lor majoritate, se vor situa ușor peste cele normale în această perioadă din an. În vestul, nordul și centrul țării, mai ales în prima parte a intervalului, vor fi precipitații temporare, la început predominant sub formă de ploaie, apoi și lapoviță sau ninsoare, iar la munte vor fi precipitații mixte, mai ales ninsori la peste 1500 m altitudine. În sud și în sud-est precipitațiile se vor semnala mai ales noaptea și cu precădere în Muntenia; vor fi ploi cu tendință de transformare spre dimineață în lapoviță și izolat ninsoare. Pe suprafețe mici se va forma polei și, mai ales în zonele montane, va fi ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, dar local și la cote mai reduse în regiunile sud-vestice, iar noaptea și pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad in estull Transilvaniei și 10 grade,in Oltenia, minimele între -4 și 3 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări la începutul zilei când vor fi și condiții de ceață, dar și noaptea când se vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar spre dimineață posibil și lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar minima va fi în jur de 0 grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice în a doua decadă a lunii decembrie; astfel, cele maxime se vor încadra între -1 grad in estul Transilvaniei și 7 grade in sudul Olteniei, iar minimele între -7 și 1 grad. Cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul zilei se vor semnala precipitații locale, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, în Muntenia, mixte pe spații restrânse în Transilvania, iar în Dobrogea va ploua. Seara și noaptea precipitații mixte vor fi pe arii mai extinse în vestul și nord-vestul teritoriului. Izolat se va depune polei și pe alocuri, mai ales la munte, va fi ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, precum și în regiunile sud-vestice și pe litoral.

BUCUREŞTI
Vremea va fi în general închisă, iar regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii decembrie. Temporar se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie și trecător lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în continuare în jurul normelor specifice perioadei; cele maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -7 și 0 grade. Cerul va avea înnorări în vestul, centrul și nord-vestul țării unde vor predomina ninsorile, iar pe timpul zilei și în sud și sud-est, zone în care pe arii restrânse vor fi precipitații mixte. La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Olteniei și pe crestele montane.

BUCUREŞTI
Valorile termice se vor menține în jurul celor normale ale datei. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade. Cerul va avea înnorări la începutul zilei când vor mai fi condiții de precipitații mixte, slabe, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat.

JOI

ÎN ŢARĂ
Vor fi înnorări, la începutul zilei în extremitatea de nord-vest unde doar izolat va ninge slab, iar seara și noaptea în extremitatea de sud și sud-est unde va crește probabilitatea pentru precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice se vor menține în jurul normelor; temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat va fi ceață.

BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări mai ales seara și noaptea, când vor fi posibile precipitații slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

VINERI – DUMINICA

La începutul intervalului, vremea va fi rece, în spcial dimineața, apoi temperaturile vor fi în creștere, însă precipitațiile vor fi în extindere și în intensificare.