PROGNOZA METEO. O săptămână cu vreme instabilă, căldură şi ploi

Prognoza meteo. Meteorologii anunţă o săptămână capricioasă, cu temperaturi ridicate, dar şi perioade de instabilitate, cu ploi şi furtuni.

RomaniaTV.net
04 iun. 2018, 15:37
PROGNOZA METEO. O săptămână cu vreme instabilă, căldură şi ploi

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
În zona de munte și în sudul și sud-estul țării, în special la începutul nopții vor fi înnorări și pe arii restrânse averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform, cu probabilitate mai mare în Carpații Meridionali și pe litoral, ploile vor avea caracter torențial. În restul teritoriului cerul va fi variabil la senin. Temperaturile minime se vor încadra între 9 și 18 grade.

BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore, când mai sunt posibile averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

MARŢI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi caldă în toată țara, călduroasă la câmpie, dar instabilitatea atmosferică, deși la cote mai reduse față de zilele anterioare, se va menține. Astfel, în zonele montane și submontane și în partea de sud-sud-est a teritoriului, în a doua parte a zilei temporar înnorările vor fi accentuate și local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat ploile pot avea caracter torențial și vor fi condiții de grindină. În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 de grade pe litoral și 31 de grade in Moldova, iar cele minime între 9 și 19 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 30 de grade. Cerul va fi variabil, favorabil ploii de scurtă durată în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările se vor accentua și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii extinse în nordul și în centrul țării, precum și în zona montană și local în celelalte regiuni. Pe areale restrânse ploile vor avea caracter torențial și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul Moldovei și 32 de grade local în Muntenia; minimele termice vor fi cuprinse în general între 9 și 19 grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă, cu temperaturi în creștere, maxima urmând a se situa în jurul valorii de 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Minima termică va fi de 17…19 grade.

JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii extinse la munte, în vestul și în sudul țării și local în partea centrală. Ploile vor fi izolat torențiale și vor fi condiții de grindină. În regiunile estice cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade.

BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă, astfel că maxima se va situa în jurul a 26 de grade. Cerul va avea înnorări și vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 15…17 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi caldă și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare; local în nordul țării și la munte și pe arii restrânse în celelalte zone vor fi ploi de scurtă durată, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…24 de grade pe litoral și 32 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 10 și 20 de grade.

BUCUREŞTI
Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade. DE SAMBATA PANA LUNI vremea va fi caldă, dar în general instabilă, cu ploi în majoritatea regiunilor, cu excepția celor de sud-est.