PROGNOZA METEO PE 3 ZILE. Ger de crapă pietrele. De când se va încălzi

Primele zile ale săptămânii 14-20 noiembrie vor fi deosebit de geroase, arată prognoza meteo pe trei zile de la Administraţia Naţională de Meteorologie. Abia spre sfârşitul săptămânii vremea se va mai încălzi, însă tot sub media temperaturilor obişnuite pentru această perioadă.

13 nov. 2016, 14:32
PROGNOZA METEO PE 3 ZILE. Ger de crapă pietrele. De când se va încălzi

LUNI

În nordul, centrul, estul ţării şi la munte cerul va fi mai mult noros si local mai ninge slab. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare şi doar izolat vor fi posibile fulguieli.

Vremea va fi insa deosebit de rece pentru această dată în cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -2 gr in nordul Moldovei si cel mult 7 gr in Oltenia.

Vântul va mai sufla cu intensificari sustinute, îndeosebi în prima parte a zilei, în regiunile estice, cu precădere în Moldova, unde rafele vor depăşi 55…60 km/h, şi la munte, unde pe creste va sufla cu peste 90 km/h.

BUCURESTI

Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineaţa şi din nou seara şi în cursul nopţii. Vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maxima va fi de 6…7 grade.

MARTI

Dimineata va fi foarte frig in toata tara, minimele vor fi sub pragul inghetului si la limita gerului in estul Transilvaniei. Si maximele se vor situa cu mult sub mediile climatologice ale datei din calendar, adica termometrele vor arata de la -3 gr in estul Transilvaniei pana la 7 gr in Oltenia.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice, estice și la munte, unde doar pe arii restrânse va ninge slab. Izolat dimineata in zonele joase din centru va fi ceata.

Vântul va sufla cu unele intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, estul Munteniei şi Dobrogea.

BUCURESTI

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima jumătate a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 5 gr.

MIERCURI

In zori va fi ger in estul Transilvaniei, in jur de -12 gr vor arata termometrele dar foarte frig va fi in celelalte zone pentru ca minimele vor fi sub pragul inghetului in aproape toata tara. Deşi în creştere uşoară peste zi, valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării. Vor fi in general intre -2 gr in estul Transilvaniei pana la 8 grade in Lunca Dunarii.

Cerul variabil ziua, se va înnora treptat, începând din orele serii, în vestul, centrul şi nordul teritoriului precum şi în zona montană. Vor fi precipitaţii slabe pe arii restrânse, mai ales sub formă de ninsoare în Maramureş şi Transilvania şi mixte în Crişana şi nordul Banatului.

Izolat vor fi condiţii de producere a poleiului iar dimineata e spaţii mici, în special în zonele joase din nord şi centru, va fi ceaţă. Vântul va sufla cu unele intensificări pe crestele montane.

BUCURESTI

Vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maxima va fi în jurul a 7 gr.

JOI (TENDINTA)

Desi vremea va continua să se încălzească uşor, în special nord si in centru e inca mai frig decat in mod normal, cu maxime in general cuprinse intre 2 si 12 grade. Insa de vineri pana spre finalul saptamanii incalzirea continua, asteptam maxime chiar si in jur de 15 grade in sud si in vest, sud-vest, temperaturi usor mai ridicate decat mediile multianaule.

Joi sunt sanse pentru precipitatii slabe, ploi si lapovita, pe arii restranse in regiunile extracarpatice. Ceata va aparea in zonele joase, apoi sansele de aparitie a precipitatiilor cresc spre finalul saptamanii indesoebi in sud, in sud-vest si la munte.