PROGNOZA METEO PE 3 ZILE. Temperaturi în scădere de la o zi la alta, ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare

Prognoza meteo pe trei zile. Meteorologii anunţă vreme în continuă răcire pe parcursul săptămânii, cu ploi, burniţe, lapoviţă şi chiar ninsoare la munte.

RomaniaTV.net
12 nov. 2018, 16:50
PROGNOZA METEO PE 3 ZILE. Temperaturi în scădere de la o zi la alta, ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general închisă în regiunile extracarpatice, cu nebulozitate de tip stratiform și pe spații relativ restrânse ploaie slabă sau burniță, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -1 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Se va semnala ceață local în zonele joase din sud și est și izolat în rest.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă, ceață și trecător burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 5…6 grade.

MARŢI

ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să se răcească și va fi în general închisă în regiunile extracarpatice, cu nebulozitate joasă de tip stratiform, asociată trecător cu ploi slabe și burniță. În restul teritoriului valorile de temperatură se vor menține mai ridicate decât în mod obișnuit, iar cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea când local va ploua. În zona înaltă a Carpaților Orientali și Meridionali, la sfârșitul intervalului, vor fi precipitații slabe sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei pe crestele montane, în sudul Banatului, nordul Moldovei și în Delta Dunării.

Temperaturile maxime vor fi de la 5…6 grade în Moldova și Dobrogea, până la 18…19 grade în Dealurile de Vest, iar minimele se vor încadra între -1 și 8 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. În zonele joase, pe arii restrânse, se va forma ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă și trecător burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei date, astfel că maxima va fi în jur de 9 grade, iar minima de 3…5 grade. Mai ales în prima parte a intervalului vor fi condiții de ceață.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general închisă în jumătatea de est a țării, unde temporar va ploua, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei. La munte, în general la altitudini mai mari de 1400 m, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului regimul termic se va situa peste cel caracteristic perioadei, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe arii restrânse ploi slabe, în special ziua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. În zonele joase, pe suprafețe mici, va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține în general închisă, iar trecător, cu o probabilitate mai mare seara și noaptea, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 11 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

JOI

ÎN ŢARĂ
În estul, nord-estul și sud-estul țării vor fi înnorări în general persistente și temporar se vor semnala precipitații slabe, local pe parcursul zilei și pe arii restrânse noaptea. Acestea vor fi mixte la munte și predominant sub formă de ninsoare la altitudini mari. În restul regiunilor cerul va fi variabil, trecător și izolat va ploua slab, iar mai ales dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană, iar în a doua parte a intervalului și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 15 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi noros, în cursul zilei trecător se vor semnala ploi slabe, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar minima de 2…4 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ
În regiunile extracarpatice vremea se va răci, înnorările vor persista, iar pe arii în general restrânse temporar se vor semnala precipitații slabe. La munte va ninge, iar în rest acestea vor fi sub formă de ploaie, însă trecător, există probabilitatea să se semnaleze lapoviță și ninsoare. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar regimul termic caracterizat de valori comparabile cu cele înregistrate în ziua anterioară, apropiate de mediile multianuale. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în est, sud-est și la munte, îndeosebi pe creste.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va răci, cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

TENDINŢE SÂMBĂTĂ – LUNI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în regiunile intracarpatice și ușor mai scăzute decât acestea în restul teritoriului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere din a doua parte a intervalului.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât mediile multianuale, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere din a doua parte a intervalului.