PROGNOZA METEO pe 3 zile. Vreme frumoasă şi caldă, însă ploile se vor întoarce

Săptămâna debutează cu vreme frumoasă şi temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului, dar situaţia se va schimba începând de joi, când se va răci şi vor începe ploile.

RomaniaTV.net
28 sept. 2014, 14:26
PROGNOZA METEO pe 3 zile. Vreme frumoasă şi caldă, însă ploile se vor întoarce

LUNI. Saptamana debuteaza cu vreme in incalzire. Astfel, dupa-amiaza aduce temperaturi de la 18 grade pe litoral şi în depresiuni şi 22…23 de grade, local, în zonele de câmpie şi podiş. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul abia daca isi face simtita prezenta.

În Bucureşti, meteorologii anunta vreme frumoasa, ceva mai calda si, in primul rand, insorita. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar vantul adie usor.

MARŢI, vremea ramane frumoasa şi continua sa se mai incalzeasca. Soarele nu va fi umbrit de nici un nor, iar vantul adie usor prin regiunile sudice si pe la munte, fara sa fie insa suparator. Dupa-amiaza aduce temperaturi de la 20 de grade în Dealurile de Vest şi în depresiuni pana la 25…26 de grade, izolat, în regiunile extracarpatice.

În Bucureşti, vorbim despre aceeasi vreme frumoasa si din ce in ce mai calda. Norii ocolesc si in acesta zi cerul capitalei, vantul nu pune probleme, iar mercurul in termomometre se avanta spre aproximativ 25 de grade, ceea ce marcheaza de fapt pragul termic al unei zile de vara.

MIERCURI, soarele cedeaza din cand in cand locul norilor, cel putin in partea de nord şi est a ţării noastre, iar pe alocuri acestia aduc ploi, neinsemnate cantitativ, in special prin regiunile nordice si pe la munte. Vântul are unele rabufniri nervoase in partea de sud-est a teritoriului, iar maximele termice vor porni de la 17 grade în nordul Moldovei, unde se mai racoreste putin, pana la 25 de grade, izolat, în jumătatea de sud-vest a ţării

În Capitală, vremea ramane frumoasa, cu mult soare si cativa nori de decor. Vantul se simte putin, iar amiaza vine cu 24…25 de grad, temperaturi generoase pentru data din calendar.

Incepand de JOI vremea intra intr-un proces de racire, asa ca weekendul vine cu temperaturi mai coborate decat cele normale pentru inceput de octombrie. Sunt asteptate maxime termice intre numai 12 si cel mult 20…22 de grade. Totodata, meteorologii anunta mai multe ploi, in special prin regiunile nordice si pe la munte, dar pe spatii mai restranse si prin celelalte zone

Luni, în Transilvania, ca de altfel in toata tara, saptamana debuteaza cu vreme frumoasa şi in incalzire. Asa ca, dupa racoarea din orele diminetii, la amiaza, pe fondul cerului lipsit de nori, mercurul in termometre se avanta spre 18 grade in Miercurea Ciuc, 21 de grade in Sibiua si Targu Mures si chiar 22 de grade la Alba Iulia. Cativa nori de decor se arata prin nord-vestul tarii, insa totusi soarele tine si aici capul de afis al acesti zile, astfel ca temperaturile ajung la valori potrivite pentru data din calendar, respectiv 20 de grade in Cluj-Napoca si Satu Mare si 21 de grade in Oradea.

Cer senin va fi in partea de vest a tarii pe parcursul zilei, vantul abia daca se simte, iar meteorologii anunta 20 de grade in Resita si Arad si 21 de grade in Timisoara dupa prele parnzului.

Se mai incalzeste putin si in Oltenia, unde cerul ramane lipsit de nori pe tot parcursul zilei, astfel ca termometrele strang 20 de grade in Tragu-Jiua si 21 de grade in Ramnicu Valcea si Craiova.

O zi blanda si insorita de toamana va fi si in Muntenia, desi este cam racoare, acum, dimineata, dar sunt asteptate maixime termice de 20 de grade in Pitesti si Alexandria si 21 de grade in Giurgiu.

Tot 21 de grade vor strange termometrele si in Buzau si Calarasi, in timp ce in Dobrogea, acolo unde vantul se domoleste fata de zilele trecute, iar soarele nu este umbrit de niciun nor, se vor inregistra temperaturi ageabile pentru o zi de sfarsit de septembrie. 20 de grade in Tulcea si 19 grade, pe litoral, la Constanta.

Şi in Moldova va fi soare, cativa nori ratacesc prin partea de nord a regiunii, dar nici vorba de ploaie. In aceste conditii temperatura va urca spre 20 de grade in Suceava si 21 de gr