PROGNOZA METEO pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Temperaturile scad brusc cu 10 grade Celsius

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 21 iulie-3 august.

21 iul. 2014, 09:02
PROGNOZA METEO pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Temperaturile scad brusc cu 10 grade Celsius

PROGNOZA METEO BANAT

Intervalul de prognoza debuteaza cu o vreme foarte calduroasa, astfel ca maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi în medie de 33…34 grade. Temperaturile diurne vor scadea brusc mari, 22 iulie, iar pâna spre sfârsitul primei saptamâni se vor menine în jurul unei medii de 27…28 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie si începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific perioadei, respectiv medii ale valorilor maxime de 29…30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeasi evoluie, fiind în scadere de la 18…20 de grade în prima noapte pâna la 16 grade la mijlocul primei
saptamâni, pentru ca apoi sa se menina în jurul a 17…18 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicata în intervalul 22-24 iulie, când acestea se semnala pe spaii extinse si în cantitai mai însemnate, dar si în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurta durata nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de asteptat la nivel izolat.

PROGNOZA METEO CRISANA

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme foarte calduroasa, astfel ca maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi în medie de 32…33 grade. Temperaturile diurne vor scadea brusc mari, 22 iulie, iar pâna la sfârsitul primei saptamâni de prognoza se vor menine în jurul unei medii de 26…27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie si începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, respectiv medii ale valorilor maxime de 29…30 de grade. Mediile termice nocturne vor fi în scadere de la 18…20 de grade în prima noapte, pâna la 16 grade la mijlocul primei saptamâni, pentru ca apoi sa se menina în
jurul a 17…18 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicata în intervalul 22-24 iulie, când acestea se semnala frecvent si în cantitai mai însemnate, dar si în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurta durata vor fi si în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de asteptat pe arii mai restrânse.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de o vreme calduroasa, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 30 de grade, valori chiar mai ridicate fiind de asteptat luni, 21 iulie în vestul regiunii. O scadere de temperatura se va resimi la mijlocul saptamânii, când la nivel regional se asteapta o medie a valorilor diurne de 26…27 de grade. Pentru ultimele zile ale lunii iulie si începutul lui august vor fi mici variaii de la o zi la alta, dar temperaturile se vor situa, în general, în jurul unei medii de 28 de grade, normala pentru aceasta perioada din an. Minimele nocturne nu vor avea variaii semnificative, meninându-se
pe parcursul celor doua saptamâni într-un ecart mediu de 14…16 grade.

Probabilitatea de ploaie va creste începând cu dupa-amiaza zilei de mari, 22 iulie si se va menine relativ ridicata pâna în 24 iulie, fiind de asteptat local si cantitai de apa mai însemnate, apoi din nou va fi instabilitate mai accentuata în jurul datei 29 iulie. În celelalte zile ale intervalului de prognoza ploile vor fi prezente pe arii mai restrânse.

Citeşte şi PLOI TORENŢIALE, GRINDINĂ şi VIJELII pentru toată ţara în următoarele două zile

PROGNOZA METEO MARAMURES

Prima zi a intervalului de referina va fi una foarte calduroasa, cu o medie a valorilor maxime de 32 de grade. De mari, însa, vremea se va raci, media regionala coborând la valori de 26…28 de grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamâni de prognoza sunt de asteptat oscilaii destul de mici de la o zi la alta, media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni urmând a se situa la 28…29 de grade. Temperaturile nocturne vor fi si ele în scadere usoara la mijlocul primei saptamâni, dar în general se vor situa într-un ecart de 15…17 grade.

Probabilitatea pentru averse va creste începând cu dimineaa zilei de mari, 22 iulie si se va menine relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, ploile fiind mai frecvente si mai importante cantitativ între 22 si 24 iulie si în jurul datei de 29 iulie.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

În jumatatea de sud a regiunii, în prima saptamâna de prognoza vremea se va menine calduroasa, valorile cele mai ridicate fiind de asteptat în data de 21 si 26 iulie. În schimb, în jumatatea nordica vor fi variaii semnificative, astfel ca, dupa ziua foarte calda de luni, spre mijlocul saptamânii vremea va deveni racoroasa. La nivelul întregii regiunii sunt estimate medii ale valorilor diurne în scadere, de la 30…31 de grade în primele doua zile, pâna la aproximativ 26…27 de grade între 23 si 25 iulie. Pâna spre sfârsitul intervalului se estimeaza o valoare mediata pe regiune în jurul a 29 de grade, caracterizând un regim termic apropiat de normal. Aceeasi tendina o vor avea si valorile nocturne, fiind în scadere usoara la mijlocul
primei saptamâni si oscilând în ecartul de 16…18 grade.

Aversele vor fi frecvente si local mai însemnate cantitativ în zilele de 22 si 23 iulie, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicata în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurta durata nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de asteptat doar izolat.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Regimul termic nu va avea oscilaii semnificative pe parcursul intervalului de prognoza, meninându-se în general o vreme calduroasa, cu o medie a valorilor maxime de 29…31 de grade. Regimul termic nocturn se va menine, de asemenea, relativ constant, la valori medii ce se vor situa în jurul a 19…20 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi scazuta pe tot parcursul celor doua saptamâni de prognoza.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Intervalul de prognoza debuteaza cu o vreme foarte calduroasa, astfel ca în zilele de 21 si 22 iulie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 de grade. Dupa o usoara racorire ce se va resimi la mijlocul saptamânii, cu o medie regionala de 28…29 de grade, regimul termic redevine unul caracterizat drept calduros, media valorilor diurne fiind în jurul a 30 de grade. Temperaturile minime se vor menine în general de aproximativ 17…18 grade, în medie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare din seara zilei de mari, 22 iulie si pâna joi, 24 iulie, cu precadere în vestul si în nordul regiunii. Ploi vor mai fi posibile si în jurul datei de 29 iulie.

PROGNOZA METEO OLTENIA

Intervalul de prognoza debuteaza cu o vreme calduroasa, astfel ca maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi în medie de 32 de grade. Temperaturile diurne vor scadea începând de mari, 22 iulie, pâna în jurul unei medii de 26…27 de grade. Ultimele zile ale lunii iulie si începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic normal, respectiv medii ale valorilor maxime de aproximativ 30 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeasi evoluie, fiind în scadere usoara la mijlocul primei saptamâni si meninîndu-se în general în ecartul 17…19 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi foarte ridicata în zilele de 22 si 23 iulie, când acestea se semnala pe spaii extinse si în cantitai însemnate, dar si în jurul datei de 29 iulie. În celelalte zile ale intervalului, dar izolat si trecator va mai ploua slab.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

Valorile termice vor fi ridicate în primele zile si din nou spre sfârsitul celor doua saptamâni de prognoza, cu medii ale maximelor de 20…22 de grade, iar în restul timpului vor fi usor mai mici, cu o valoare mediata de 18…19 grade. Aceeasi tendina o vor avea si valorile nocturne, fiind în scadere usoara la mijlocul primei saptamâni si cuprinse, în general, între 11 si 13 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului, dar aversele vor fi mai frecvente si mai importante cantitativ între 22 si 24 iulie si în zilele de 26, 27 si 28 iulie.