PROGNOZA METEO pe trei luni: Cum va fi vremea de Crăciun şi ANUL NOU 2018

Publicat: Vineri, 22 Septembrie 2017 13:43 // Actualizat: Vineri, 22 Septembrie 2017 13:43 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO pe trei luni: Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

PROGNOZA METEO OCTOMBRIE: Temperatura medie va avea valori peste normalul climatologic in sud, sud-est si local in vest si apropiate de normal in restul tarii.

Precipitatiile totale lunare vor fi in general apropiate de mediile multianuale, exceptand regiunile centrale, vestice si estice, unde local acestea vor avea o tendinta spre excedent. (vezi documentul ataşat)

Ion Sandu, ANM: "Va fi o iarnă ca în 2012. Va fi prăpăd". Cum va fi vremea de sărbători. PROGNOZA METEO pe trei luni

PROGNOZA METEO NOIEMBRIE: Cantitatile totale lunare se vor situa in general in limite normale in cea mai mare parte a teritoriului, local excedentare in regiunile centrale.

Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi cuprinse in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, local mai ridicate decat acestea in sud-estul tarii.

PROGNOZA METEO DECEMBRIE: Precipitatiile totale lunare vor fi local excedentare in regiunile centrale si sudice si apropiate de mediile climatologice in restul teritoriului. 

Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi cuprinse in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, local mai ridicate decat acestea in sud-estul tarii.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANM INMH prognoza meteo prognoza meteo trei luni
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6559
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H