PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. Cum va fi vremea la primăvară

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru lunile februarie, martie şi aprilie. Se anunţă precipitaţii care depăşesc mediile multianuale.

22 ian. 2016, 11:14
PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. Cum va fi vremea la primăvară

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. FEBRUARIE

Valorile termice vor fi mai ridicate decat media climatologica in sudul, estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni se vor situa, in general, in limite apropiate de normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor putea fi excedentare in regiunile nord-vestice, vestice si, partial, in cele centrale, iar in restul tarii vor fi apropiate de mediile multianuale.

PROGNOZA METEO. Ianuarie şi februarie – friguroase şi cu precipitaţii abundente. Cum va fi prima lună de primăvară

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. MARTIE

Temperatura medie lunara a aerului va avea valori peste normalul perioadei in sudul, estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni se va situa, in general, in limitele mediilor climatologice.

Precipitatiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. APRILIE

Temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.

Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale in sud si local in est, iar in restul tarii vor avea o tendinta spre excedent.

Meteorologii precizează că estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.