PROGNOZA METEO pe trei zile. Află dacă vom scăpa de ploi în zilele următoare

PROGNOZA METEO. Ploile nu vor lipsi nici în zilele următoare, instabilitatea atmosferică urmând a fi temporar accentuată îndeosebi în nordul, vestul şi centrul ţării, ceea ce însemnă averse ce pot avea şi caracter torenţial, tunete, fulgere, rafale de vânt şi căderi de grindină.

25 iun. 2014, 19:54
PROGNOZA METEO pe trei zile. Află dacă vom scăpa de ploi în zilele următoare

PROGNOZA METEI. Joi, gradul de instabilitate atmosferică va fi în diminuare în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări temporar accentuate în nord şi centru, iar seara şi în sudul extrem şi în sud-est, zone unde local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Punctiform cantităţile de apă pot depăşi 15-20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile izolate, mai ales la munte. Vântul va sufla cu putere in toate regiunile, dar cu viteze mai mari în sud, în est şi local în centru, iar pe crestele montane înalte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi de la 18-19 grade în nordul Moldovei până la 29-30 de grade local în Muntenia şi Dobrogea.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. In Capitala, vremea va fi uşor instabilă. Soarele va fi umbrit de nori, mai ales spre seara cand vor fi averse, însoţite de fenomene electrice. In plus, vantul va fi destul de nervos, iar termometrele vor strânge 28-29 de grade.

Pentru vineri, meteorologii anunta vreme în general frumoasă si insorita. O uşoară instabilitate atmosferică se va manifesta în zona Carpaţilor Orientali, în nordul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea, unde norii se inmultesc şi pe alocuri aduc averse, cu tunete si fulgere. În celelalte zone ale ţării ploi de scurtă durată vor fi posibile numai izolat.

Vântul se agita putin, din cand in cand, iar maximele termice, în general mai scăzute decât cele specifice pentru sfârşitul de iunie, vor pleca de la 19-20 de grade în nordul extrem al Moldovei şi vor atinge 27…28 de grade în sudul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi uşor instabilă si in Bucuresti, unde norii vor acoperi partial cerul si vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla cel mult moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Sambata, vremea ramane în general frumoasă şi se mai incalzeste putin. Soarele domina cerul, mai putin în sudul, centrul şi estul ţării, unde isi vor face aparitia si norii. Acestia vor lasa, in special după-amiaza şi seara, ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice, pe arii restrânse în Carpaţii Meridionali, Orientali şi in Subcarpaţii Getici şi doar cu totul izolat în rest. Vântul va avea usoare rabufniri nervoase în zona montană înaltă. Amiaza vine cu temperaturi de 22 de grade în nordul Moldovei pana la 29 de grade în Banat şi vestul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de sambata le promite bucurestenilor o vreme frumoasa cu soare din belsug. Abia după-amiaza şi seara, se arata cativa nori dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul nu va pune probleme, iar termometrele strang cam 26-27 de grade.