PROGNOZA METEO pe trei zile. Iată cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă vreme închisă cu precipitaţii în mai multe zone din ţară.

21 oct. 2016, 14:18
PROGNOZA METEO pe trei zile. Iată cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va avea înnorări şi va ploua îndeosebi în jumătatea de vest a teritoriului. Pe crestele montane înalte, precipitațiile pot fi și sub formă de lapoviță. Cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 25 l/mp, mai ales în nord-vestul ţării, în zona Carpaţilor Occidentali precum și în masivele din vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale în special în Banat şi la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade.

În Bucureşti, cerul va fi noros şi vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 8…9 grade.

Sâmbătă, vremea va fi în general închisă, însă valorile termice ce urmează a se înregistra se vor situa în general în jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales pe parcursul zilei, va ploua în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe arii restrânse în rest. Pe crestele montane cele mai înalte, trecător, precipitațiile pot fi și sub formă de lapoviță. Cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat, în special în zona montană, 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului îndeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zona litoralului.

În Bucureşti, vor fi înnorări, însă doar trecător va ploua slab, îndeosebi dimineaţa și în cursul serii. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

Duminică, regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru această dată calendaristică în regiunile intracarpatice, unde cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala numai cu totul izolat. În restul teritoriului cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua în general slab, local în Moldova și la munte și pe arii restrânse în Muntenia, Oltenia și Dobrogea, iar valorile termice diurne vor fi ușor mai coborâte decât cele normale. Vântul va sufla slab și moderat. Trecător, pe crestele montane înalte, vor fi precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, iar cele minime între 3 și 13 grade. Îndeosebi noaptea, pe spații mici va fi ceață.

În Bucureşti, valorile termice diurne vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade. Cerul va fi mai mult noros și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat.

Luni, valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, în această perioadă, în regiunile intracarpatice și, în general, mai coborâte în restul teritoriului. Cerul va fi mai mult noros în sudul și estul țării, unde pe spații restrânse vor fi ploi slabe sau burniță și se va semnala ceață. În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare; condițiile de ploaie vor fi reduse, iar ceața se va semnala izolat, mai ales în depresiuni. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 19 grade, iar cele minime între 4 și 11 grade, ușor mai coborâte, spre 2 grade în estul Transilvaniei.

În Bucureşti, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât mediile, climatologic, specifice perioadei. Cerul se va menține înnorat și trecător va fi burniță sau ploaie slabă. Vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

În prima jumătate a săptămânii, valorile de temperatură vor fi apropiate de mediile multianuale, în majoritatea regiunilor, exceptându-le pe cele vestice, unde vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 19 grade. Ploile se vor intoarce, in toata tara, dar pana atuci in sudul și în estul teritoriului, norii josi vor persista și pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, burniță și ceață.