PROGNOZA METEO pe trei zile. În ce zone din ţară se strică vremea

PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine caldă, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21-22 de grade pe litoral şi 30 de grade în regiunile sudice şi estice, informează ANM.

RomaniaTV.net
04 iun. 2017, 13:40
PROGNOZA METEO pe trei zile. În ce zone din ţară se strică vremea

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ

În vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zona montană, instabilitatea atmosferică se va manifesta, în special în a doua parte a zilei, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat, cu precădere la munte, cantităţile de apă pot depăşi 15…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe, de scurtă durată, vor fi posibile doar izolat. Temperaturile minime se vor încadra între 9 şi 19 grade.

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi caldă, călduroasă după-amiaza în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în sudul litoralului şi 32 de grade în vestul ţării. În vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului, precum şi la munte, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. În sud şi est, va predomina o vreme frumoasă şi doar în Oltenia şi în nordul Moldovei, pe arii restrânse, vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 10 şi 18 grade.

LA BUCUREŞTI 

Vremea va fi frumoasă si caldă. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI 

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în prima parte a zilei în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi, treptat, și în restul teritoriului. Izolat va cădea grindină. Valorile termice vor fi în scădere și se vor apropia de cele normale pentru această dată, exceptând estul și sudul țării, unde local vremea se va menține călduroasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 grade uin Maramures și 33 de grade in sudul Moldovei poate si in Muntenia,iar cele minime se vor situa între 12 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI

Pe parcursul zilei, vremea va fi frumoasă și călduroasă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade. Spre seară, cerul se va înnora, iar noaptea vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

JOI

Vremea va fi în general instabilă în estul, sudul și centrul țării, unde vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil și astfel de fenomene se pot semnala cu totul izolat, mai ales după-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime se vor situa între 8 și 18 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă, va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

DE VINERI PÂNĂ DUMINICĂ

Vremea va fi caldă la începutul intervalului, apoi regimul termic va marca o scădere, mai ales în jumătatea de est a țării. Mai ales în a doua parte a intervalului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică mai accentuată.