PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. În vest apar ploile, soare şi cald în restul ţării

Instabilitatea atmosferică, resimţită din noaptea de sâmbătă spre duminică în jumătatea de vest a ţării, se va limita doar la această regiune în următoarele zile. În restul ţării temperaturile vor consemna o uşoară scădere duminică şi luni, dar începând de marţi temperaturile vor creşte din nou.

12 aug. 2017, 13:28
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. În vest apar ploile, soare şi cald în restul ţării

Duminică, valorile termice vor fi în scădere în toată tara, astfel încât în regiunile vestice si sud-vestice, vremea va deveni răcoroasă. În restul teritoriului vremea se va mentine călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii în est si în sud-est, unde local si disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si local se vor semnala averse, descărcări electrice si izolat căderi de grindină în regiunile din jumătatea de vest a teritoriului, dar si în zonele de deal si de munte din rest, iar din a doua parte a zilei pe arii mai restrânse si în est si sud. Cantitătile de apă vor depăsi local 15…20 l/mp si izolat 30 l/mp. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, iar în a doua parte a intervalului se va intensifica temporar în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în dealurile vestice si 35…36 de grade, izolat în est si sud-est, iar cele minime între 12 si 23 de grade, cele mai ridicate valori fiind pe litoral.

La Bucureşti, duminică, deşi valorile termice vor fi în scădere fată de ziua anterioară, vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil si mai ales în orele serii va creste probabilitatea pentru înnorări, averse, descărcări electrice si intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade.

Luni, vremea va fi călduroasă în sudul şi sud-estul ţării si în general apropiată de normalul acestei date în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în zonele de deal si munte, iar la începutul intervalului si în extremitatea de est a ţării unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice si conditii de grindină. Vântul va sufla slab si moderat, local cu intensificări în Moldova, estul Munteniei si în Dobrogea. Temperatura aerului va fi în crestere în jumătatea de vest a teritoriului si în scădere usoară în rest astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 24 si 34 de grade, iar cele minime între 12 si 22 de grade, usor mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti, luni, deşi temperatura aerului va fi în scădere fata de ziua anterioară, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Marţi, valorile termice vor creste uşor în majoritatea regiunilor, astfel că vremea va fi călduroasă în sudul, sud-estul si local în centrul ţării. Cerul va fi variabil si mai ales după-amiaza si seara vor fi înnorări temporare şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice în zonele de deal si de munte, în sud-vestul teritoriului si cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în estul teritoriului, dar temporar si în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 si 34 de grade, iar cele minime între 10 grade în zonele depresionare si 23 de grade în Delta Dunării.

La Bucureşti, luni, vremea se va menţine călduroasă, iar valorile termice vor continua să crească usor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.