PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Început de august cu temperaturi în prag de CANICULĂ. Vreme foarte caldă în toată ţara

În ultima zi a acestei săptămâni şi primele zile ale săptămânii viitoare vremea se va menţine extrem de caldă, temperaturile urmând să urce în termometre până la valori de 34 de grade Celsius.

04 aug. 2018, 14:01
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Început de august cu temperaturi în prag de CANICULĂ. Vreme foarte caldă în toată ţara

Duminică, vremea va fi în general frumoasă, dar călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza în zonele de munte, dar numai cu totul izolat vor fi ploi de scurtă durată. Seara și noaptea, nebulozitatea se va accentua în regiunile nordice și nord-vestice, unde pe arii restrânse vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vestul teritoriului, iar cele minime între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jur de 23 de grade pe litoral. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități izolat în zonele de câmpie, îndeosebi din vestul țării.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea se va menține frumoasă, dar călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Luni, în centrul și în nord-estul teritoriului precum și în zonele montane, instabilitatea atmosferică se va accentua și mai ales după-amiaza și seara, local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat vor fi condiții de grindină. În restul țării, vremea va fi călduroasă, cerul variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile, cu totul izolat în a doua parte a intervalului.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24…25 de grade în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și 34 de grade, izolat în regiunile sudice, iar cele minime se vor situa, în general, între 14 și 22 de grade.

La Bucureşti, luni, vremea va fi călduroasă după-amiaza cu o temperatură maximă de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Marţi, în ţară, vremea va fi în continuare călduroasă, exceptând cea mai mare parte a Moldovei, unde temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local în zona de munte și pe arii mai restrânse în sud, sud-est și centru. Vântul va sufla slab și
moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.