PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Luni, maximele ating 31 de grade, însă de marţi revin ploile

PROGNOZA METEO. Luni, soarele generos ridica temperaturile pana la 21 de grade in nordul extrem al Moldovei, in timp ce in Banat si sudul Olteniei vorbim de temperaturi de vara, 31 de grade la umbra vor indica termometrele la amiaza, in Campia de Vest si cea Romana vremea devine calduroasa. De marti ploile revin in forta, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toate regiunile.

22 iun. 2014, 11:45
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Luni, maximele ating 31 de grade, însă de marţi revin ploile

PROGNOZA METEO. In prima zi a saptamanii va predomina un aspect frumos al vremii, iar soarele generos ridica temperaturile pana la 21 de grade in nordul extrem al Moldovei, in timp ce in Banat si sudul Olteniei vorbim, in sfarsit, despre temperaturi de vara, 31 de grade la umbra vor indica termometrele la amiaza, in Campia de Vest si cea Romana vremea devine calduroasa. Iar despre cateva ploi slabe, de scurta durata, vorbim numai izolat, dupa-amiaza, la munte, insa abia catre seara si locuitorii Banatului vor avea parte de cateva averse cu tunete, fulgere si vijelii, posibil izolat si grindina. In rest, soare pe saturate, o autentica zi de vara.

VREMEA IN CAPITALA. In Bucuresti va fi vreme frumoasa luni, incalzirea continua si ea sub soarele generos, asa ca la amiaza vom avea temperaturi potrivite pentru debutul astronomic al verii, 29-30 de grade la umbra. Cu vant domol.

PROGNOZA METEO. Marti, ploile revin in forta, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toate regiunile. Vor fi, din nou, nori negri de furtuna, averse si frecvente descărcări electrice, nu lipsesc nici rafalele scurte dar puternice ale vantului si nici caderile de gridnina. Exceptie va face doar sudul tarii unde, dupa o zi calduroasa, abia catre seara si in noaptea urmatoare apar astfel de fenomene, dar se anunta cu atat mai violente dupa caldura de peste zi, caci in Lunca Dunarii se asteapta 32-33 de grade la umbra, in timp ce in nordul tarii, in Bucovina sau Maramures, nu se ating mai mult de 19-20 de grade la amiaza.

VREMEA IN CAPITALA. Calduroasa va fi marti vremea si in Bucuresti, aproximativ 30 de grade vor indica termometrele la amiaza, caci soarele predomina mare parte din zi si abia spre seara se aduna norii purtatori de averse, ce vin insotite de tunete, fulgere si intensificari de vant.

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea inca nu se indreapta, ramane instabila, asa incat aversele cu descarcari electrice si scurte rafale de vant vor fi de interes pe parcursul zilei la nivel local in sudul tarii si la munte, iar seara si noaptea se vor extinde peste majoritatea regiunilor tarii. Si nu vorbim despre cativa stropi de ploaie, ci despre cantitati de apa local importante, dar si despre posibilitatea caderilor de grindina. Prin urmare, temperaturile amiezii sunt in scadere in mare parte din tara: cel mult 19-20 de grade vor fi in cateva localitati din nordul si centrul tarii, in timp ce in sud, spre Lunca Dunarii, abia daca se mai ating 28 de grade la umbra, tremometrele pierd aproximativ 5 grade fata de ziua precedenta.

VREMEA IN CAPITALA. In Capitala, miercuri va fi o vreme instabila, putin ore de soare in prima parte a zilei, apoi nori de furtuna din ce in ce mai grosi si, cel mai probabil spre seara si noaptea, averse, tunete, fulgere si intensificari de vant. In aceste conditii, maxima zilei va fi de aproximativ 26 de grade, cam racoare pentru data din calendar.