PROGNOZA METEO pe trei zile. Meteorologii anunţă FRIG şi PLOI. Iată de când se îndreaptă vremea

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă o vreme schimbătoare. Marţi, în mare parte din ţară, vremea se va răci accentuat şi îşi vor face apariţia ploile. De miercuri însă, vremea se va îndrepta, temperaturile mai cresc, iar soarele va fi tot mai prezent.

06 oct. 2014, 16:55
PROGNOZA METEO pe trei zile. Meteorologii anunţă FRIG şi PLOI. Iată de când se îndreaptă vremea

PROGNOZA METEO. Marţi, locuitorii din sudul, estul şi centrul ţării, vor avea parte de o vreme rece şi mohorâtă. Norii groşi acoperă cerul şi vor fi ploi pe arii extinse. Izolat, mai ales în Subcarpaţii Getici şi de Curbură, se vor strânge cantităţi de apă mai însemnate, în jur de 15…20 l/mp. Pe de altă parte, în vest şi nord-vest, se mai arată şi soarele printre nori, ploile sunt puţine, iar temperaturile ceva mai generoase, adică în jur de 19 grade, plecând de la numai 9 grade în Moldova. Vântul rămâne destul de nervos, sporind astfel senzaţia de rece în zonele cu ploi şi temperaturi scăzute.

Vremea se schimbă radical şi în Bucureşti. După o primă zi a săptămânii însorită şi cu temperaturi plăcute, marţi este înnorat, plouă, iar din când în când mai bate şi vântul. În consecinţă, termometrele nu strâng mai mult de 13…14 grade, dar la nivel de percepţie locuitorii Capitalei vor resimţi cu 3…4 grade mai puţin.

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea se ameliorează în mare parte din ţară, iar temperaturile încep să crească uşor. Cerul este parţial acoperit de nori în sud şi est şi mai plouă slab, local în Oltenia şi izolat în sudul Banatului, Muntenia şi zona subcarpatică a Moldovei. În celelalte zone, se arată soarele şi nici vorba de ploi. Vântul, în schimb, mai are şi pe parcursul acestei zile unele răbufniri nervoase prin sudul Banatului, nordul Moldovei, pe litoral şi pe crestele montane. Amiaza vine în aceste condiţii cu temperaturi de la 14 grade în Oltenia şi Dealurile Munteniei şi ale Moldovei şi până la 23 de grade în Vest şi nord-vest.

Ziua de miercuri începe cu un cer înnorat în zona Bucureştiului şi nu este exclus să mai cadă câţiva stropi de ploaie, însă spre prânz şi mai ales după-amiaza se mai arată din când în când şi soarele, iar temperatura urcă spre 18…19 grade. Totuşi, vântul rămâne puţin mai sprinten, deşi la cote mai scăzute decât în ziua precedentă.

PROGNOZA METEO. Joi, meteorologii ne promit o vreme frumoasă şi însorită, cu câţiva nori în nordul Olteniei şi al Munteniei şi în Dobrogea, dar fără şanse de ploaie, iar dimineaţa în zonele joase poate să fie puţină ceaţă. Vântul slăbeşte şi el în intensitate şi numai prin sudul Banatului mai dă semne de agitaţie. În aceste condiţii, vremea continuă să se încălzească şi sunt anunţate maxime termice de la 16 grade pe litoral până la 24 de grade în vest şi nord-vest.

Vremea se îndreaptă joi şi în Capitală, unde soarele domină cerul, vântul este liniştit, iar termometrele strâng din ce în ce mai multe grade, maxima termică urmând a fi de 19…20 de grade.

Zilele de la sfârşitul săptămânii vin cu vreme frumoasă şi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului, mai ales în regiunile aflate în interitorul arcului carpatic, unde după-amiezile vor aduce adevărate zile de vară, cu maxime de 25….26 de grade plecând de la 16…18 grade pe litoral, unde se resimte influenţa moderatoare a mării. Soarele aproape că nu este umbrit de nici un nor, vântul nu are excese şi numai în orele dimineţii prin zonele mai joase de relief o să apară puţină ceaţă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni