PROGNOZA METEO pe trei zile. Meteorologii anunţă VREME CALDĂ, dar cu ploi de vară

PROGNOZA METEO. În următoarele trei zile, vremea va fi din ce în ce mai caldă, însă îşi vor face apariţia şi ploile scurte de vară cu tunete şi fulgere.

19 mai 2014, 16:21
PROGNOZA METEO pe trei zile. Meteorologii anunţă VREME CALDĂ, dar cu ploi de vară

PROGNOZA METEO. Marţi, încălzirea vremii continuă. La amiază vor fi temperaturi de la 20 de grade în nordul Moldovei până la 26…27 de grade, local, la câmpie şi podiş. Mare parte din zi va fi însorită, abia spre după-amiază îşi fac apariţia norii purtători de averse, însoţite de descărcări electrice şi scurte rafale de vânt, posibil izolat şi grindină. Astfel de fenomene vor fi prezente cu precădere în zona de munte, dar local şi în Transilvania, pe alocuri şi în Moldova, însă numai cu totul izolat în celelalte regiuni.

Şi în Bucureşti, vremea se mai încălzeşte, vor fi aproximativ 26 de grade la amiază, în condiţii de cer aproape senin şi cu vânt domol, o zi plăcută şi caldă, de primăvară târzie.

Miercuri, tot despre vreme caldă vorbim. După prânz, termometrele vor indica 22 de grade doar pe litoral, în rest va fi chiar mai cald, îndeosebi în jumătatea de sud-vest a ţării, unde se ating 27…28 de grade în multe localităţi. Iar ca aspect, după cum ne-am obişnuit deja, dimineaţa va fi destul de însorită, însă după prânz îşi fac apariţia norii de furtună. Prin urmare, în orele amiezii din nou vor fi averse, tunete, fulgere şi vânt în rafale, pot fi şi căderi de grindină, atât la munte, cât şi, local, în estul şi sud-estul ţării, dar numai izolat în celelalte regiuni.

În Capitală, miercuri, va fi o zi caldă, cu temperaturi de 27…28 de grade la umbră, soare puternic întreaga zi şi câţiva nori spre seară, când apar condiţii pentru o ploaie scurtă de vară, cu tunete şi fulgere.

Citeşte şi Atenţionare hidrologică de INUNDAŢII în Vrancea

Joi, vorbim despre vreme caldă, însă mai instabilă, căci norii se adună mai hotărâţi, cu precădere după-amiaza, când aversele însoţite de fenomene electrice, iar pe ici pe colo chiar de grindină, apar peste aproape întreaga zonă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali, dar, la nivel local, şi peste regiunile estice şi sudice. Vântul se dovedeşte şi el mai agitat prin partea de sud-est a ţării, dar şi în celelalte zone în timpul averselor. Temperaturile zilei pornesc de la 23 de grade pe litoral şi în depresiuni, însă ating 29…30 de grade, local, în zonele de câmpie şi podiş din ţară.

În Bucureşti, vremea va fi caldă şi joi, cu mult soare în orele dimineţii, astfal că până la prânz mercurul urcă în termometre spre 29 de grade. Îşi vor face apariţia treptat, tot mai mulţi nori, iar spre seară sunt posibile averse însoţite de descărcări electrice. Vântul nu rămâne nici el potolit, suflă mai sprinten peste zi, ba chiar se intensifică trecător în timpul ploii.

Vineri, vremea rămâne caldă, dar instabilă, cu maxime între 22 şi 30 de grade la scara întregii ţări. Va fi soare în zori şi nori negri de furtună după-amiaza, când din nou aşteptăm averse, fulgere şi rafale de vânt, local în sudul şi sud-estul ţării şi izolat în rest.

Acest tablou-meteo nu se schimbă nici pe parcursul weekend-ului, cald va fi în continuare la prânz, iar în orele amiezelor la nivel local vor fi ploi de scurtă durată cu tunete, fulgere şi vânt agitat, cu precădere în zonele montane.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni