PROGNOZA METEO pe trei zile. Meteorologii prognozează vreme plăcută şi însorită

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează o uşoară încălzire a vremii. Astfel, până duminică, mercurul va urca în termometre până la maxime de 26, 27 de grade Celsius.

08 oct. 2014, 16:46
PROGNOZA METEO pe trei zile. Meteorologii prognozează vreme plăcută şi însorită

PROGNOZA METEO. Joi doar temporar în regiunile sudice mai sunt ceva înnorări, iar despre ploi vorbim doar izolat, în primele ore, în nordul Olteniei şi în sudul Banatului. În celelalte regiuni va fi vreme frumoasă, cu cer variabil, chiar mai mult senin în unele zone. Vântul suflă destul de domol, cu excepţia Banatului şi nordului Moldovei unde e încă mai turbulent. Temperaturile maxime sunt în creştere faţă de ziua de miercuri, aşadar aşteptăm de la 15 grade pe litoral până la 23…24 grade în regiunile intracarpatice, unde vorbim deja despre o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată.

Şi pentru bucureşteni, ziua de joi vine cu vreme frumoasă, soarele e foarte darnic după-amiaza pentru că în prima parte a zilei mai apar câţiva nori. Vântul nu pune probleme, iar temperatura creşte uşor.

PROGNOZA METEO. Vineri ne vom bucura de vreme predominant frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal în această perioadă a anului în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi decorat cu doar câţiva nori paşnici, excepţie fac pe arii restrânse zonele joase unde dimineaţa va fi ceaţă asociată cu nori joşi, care însă se vor disipa în câteva ore după răsăritul soarelui. După o dimineaţă răcoroasă în bună parte a ţării, chiar rece în estul Transilvaniei unde e posibi sa se formeze bruma, temperaturile cresc repede de la o oră la alta şi aşteptăm maxime de la 16 grade pe litoral până la 25 de grade în regiunile intracarpatice.

În Capitală, vremea va fi foarte frumoasă, cu cerul mai mult senin şi vânt domol. Chiar dacă dimineaţa e mai răcoare şi sunt condiţii de ceaţă, peste zi soarele domină autoritar cerul şi ridică mercurul din termometre până la 20…21 de grade la umbră.

PROGNOZA METEO. Puteţi să vă faceţi încă de astăzi planuri pentru petrecerea weekend-ului pentru că acesta începe cu vreme frumoasă şi mai caldă decât e normal în a doua decadă a lunii octombrie, în special în vest, în nord-vest şi în centru. Doar local în zonele joase dimineaţa va fi ceaţă, apoi soarele străluceşte nestingherit de nori în aproape toată ţara. Maximele vor ajunge la valori de la 17 grade pe litoral până la 26 de grade în zonele intracarpatice.

De vremea frumoasă de la începutul weekend-ului se vor bucura şi locuitorii Capitalei. Dimineaţa e posibi să fie ceaţă, dar peste zi cerul senin şi vântul care adie plăcut, la care adăugăm maxime în jur de 21 grade, vor face ca vremea să fie perfectă la amiază pentru activităţi în aer liber.

Duminică, tot de vremea de toamnă blândă, frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnit ne vom bucura. Dimineaţa e puţină ceaţă în zonele joase, dar după aceea soarele aduce temperaturi chiar peste pragul zilelor de vară în regiunile intracarpatice, unde se ating chiar şi 27 grade în timp ce pe litoral vor fi cele mai modeste maixme, în jur de 17 grade. Şi în primele zile ale săptămânii viitoare vremea rămâne frumoasă şi caldă, iar singurul fenomen meteo demn de semnalat rămâne ceaţa din zonele joase, în primele ore ale dimineţilor.

VEZI şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni