PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea tot mai rece, iar vântul îşi face de cap

Vântul puternic ne va face să simţim frigul şi mai puternic, mai ales că temperaturile nu sunt prea încurajatoare. De asemenea, meteorologii spun că săptămâna viitoare va aduce o răcire a vremii, dimineţile vor deveni mai geroase şi abia de vinerea viitoare vremea se mai încălzeşte puţin.

07 dec. 2013, 15:52
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea tot mai rece, iar vântul îşi face de cap

Duminică va fi vreme rece în jumătatea de nord a ţării, iar maximele zilei se încadrează, la scara întregii ţări, între -4 şi -2 grade Celsius în zonele depresionare din nord-vestul şi centrul ţării şi 6 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

Vezi şi CODUL GALBEN de NINSORI şi VISCOL a fost prelungit. Vezi zonele vizate

Ca aspect, ziua este destul de însorită şi doar la munte mai trenează nori ce lasă pe alocuri ninsori slabe. Abia către seară în nord-vestul ţării cerul se acoperă tot mai mult de nori şi peste noapte apar şi precipitaţiile. Vântul încă suflă cu putere la munte, ziua mai ales în masivele sudice, unde pe creste încă sunt rafale de 60-70 km/h, iar noaptea în Carpaţii Orientali, unde rafalele pot depăşi în zona înaltă 90 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpadă. Intensificări locale, de până la 55 km/h, vor fi la începutul intervalului şi în sudul Olteniei, în Moldova şi Dobrogea.

În Capitală duminică va fi o zi frumoasă, cu cer aproape senin, dar vânt încă sprinten. Prin urmare, la amiază vom resimţi cele 5-6 grade indicate de termometre ca ceva mai puţine.

Luni va fi vreme mohorâtă în vest, centru şi nord, unde se aşteaptă precipitaţii pe arii extinse. În zona montană va ninge, în Maramureş şi în Transilvania predomină ninsorile, în Moldova şi Crişana precipitaţiile vor fi mixte, iar în Banat  mai ales ploi. În sud şi sud-est însă cerul rămâne destul de degajat peste zi şi abia spre seară şi noaptea pe alocuri vor fi ploi şi trecător câte o lapoviţă. Izolat sunt şi condiţii de producere a poleiului, iar vântul se intensifică şi el temporar în majoritatea zonelor, iar la munte suflă cu putere, viscolind ninsoarea. Maximele anunţă o zi destul de rece, cu valori între -1 estul Transilvaniei şi plus 8 în Lunca Dunării.

În Capitală, luni cerul va fi temporar noros, dar abia după căderea nopţii apar condiţii pentru precipitaţii mixte. Vântul va mai avea câteva răbufniri în cursul zilei, iar la amiază termometrele vor indica aproximativ 5 grade.

Marţi începe o răcire a vremii, ce se va resimţi ziua în nordul, centrul şi estul ţării, iar apoi în toate regiunile. Cerul va avea înnorări în estul şi în sudul teritoriului, va ninge slab în Moldova şi la munte, iar în regiunile sudice, pe alocuri, vor fi mai ales ploi şi lapoviţă. Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în estul ţării şi pe crestele montane. Iar maximele temperaturii aerului vor fi între minus 2 grade în depresiuni şi 9 grade în Oltenia.

Şi în Bucureşti vremea se va răci marţi, iar peste zi cerul va avea înnorări şi pot să cadă precipitaţii slabe mixte, în condiţii de vânt moderat. Prin urmare, maxima zilei de marţi nu va depăşi 3-4 grade Celsius.