PROGNOZA METEO pe trei zile: Soarele ridică temperaturile până la 19 de grade

PROGNOZA METEO. Săptămâna începe cu vreme potrivită mai degrabă de primăvară decât de mijloc de februarie, mercurul din termometre urmând să urce până la 19 grade în unele regiuni.

16 feb. 2014, 13:44
PROGNOZA METEO pe trei zile: Soarele ridică temperaturile până la 19 de grade

PROGNOZA METEO. Luni tot caldă rămâne vremea, îndeosebi în regiunile sudice şi sud-vestice, iar maximele zilei se încadrează între 4…5 grade în Moldova şi 19 în dealurile sudice. Dar ca aspect, în jumătatea de nord norii stau adunaţi pe cer şi plouă pe arii extinse, chiar dacă destul de slab cantiatativ. Iar pe crestele înalte de munte, mai ales ale Carpaţilor Orientali, sunt şi câteva lapoviţe sau ninsori slabe. În celelalte regiuni însă, ziua se anunţă însorită, după ce se risipeşte ceaţa prezentă în orele dimineţii în zonele joase din sud şi est, unde sunt şi conditii pentru burniţă sau câţiva stropi de ploaie.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Luni, soarele generos ridică mercurul în termometre spre aproximativ 16 grade la amiază, cu peste 10 grade mai mult decât ar fi normal în această perioadă a anului. Iar ziua se anunţă însorită şi vântul nu face excese, va fi o zi de adevărată primăvara la mijloc de februarie.

PROGNOZA METEO. Marţi va fi vreme caldă în aproape toată ţara. Soarele însă împarte cerul cu norii, însă doar în nord, centru şi est sunt câteva ploi slabe. În schimb dimineaţa va fi ceaţă în regiunile extracarpatice, care va persista peste zi în zona litoralului, dar pe alocuri şi în Moldova. Vântul tot la munte rămâne mai agitat, iar la amiază vor fi cel mult 4 grade în zonele cu ceaţă persistentă din est, în timp ce în sud-vestul însorit al ţării se ating din nou valori primăvăratice de aproximativ 19 grade Celsius.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi, termometrele mai pierd câteva grade faţă de ziua precedentă, însă vremea tot caldă rămâne, cu aproximativ 9 grade Celsius la amiază, în loc de 5, cât ar fi normal în ultima luna de iarnă. Dimineaţa este posibil să apară puţină ceaţă, apoi îşi face loc şi soarele printre nori, iar vântul rămâne potolit.

PROGNOZA METEO. Miercuri va fi o zi deosebit de caldă în regiunile intracarpatice şi în zonele de deal şi de munte, unde se depăşesc cu mult normele perioadei din an şi predomină soarele. Vorbim despre temperaturi ce ating 20 de grade în dealurile Banatului şi Crişanei, în timp ce în Moldova vor fi şi localităţi în care maxima zilei nu trece de 4 grade. Şi aceasta pentru că în zonele joase din sudul şi estul ţării cerul va fi temporar acoperit de nori, iar ceaţa, prezenta mai ales în orele dimineţii, poate să fie însoţită şi de câteva burniţe. Iar vântul începe să devină alert nu doar la munte, ci şi în sudul Banatului şi în zona litoralului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri va fi vremea, deşi ceaţa va fi prezentă încă din zori şi soarele răzbate către orele prânzului, însă destul cât să ridice mercurul din termometre spre 11…13 grade mai potrivite pentru luna martisorului.

PROGNOZA METEO. Şi joi tot caldă rămâne vremea, deşi peste vestul, centrul şi nordul ţării noastre rătăcesc nori ce lasă local ploi slabe, iar în zonele joase din sud şi est ceaţa matinală îşi face din nou apariţia. Apoi însă va fi soare pe săturate în regiunile extracarpatice, mai ales cele sudice, unde temperaturile ating valori în jurul a 18 grade Celsius, pornind de la 6 grade în Moldova. Iar tendinţa este ca vremea să rămână mai caldă decât în mod obişnuit în a doua jumătate a lui februarie, chiar dacă temperaturile mai scad uşor de la o zi la alta până la sfârşitul săptămânii. Ploile însă, ce-i drept, slabe cantiativ, vor fi prezente temporar în toate regiunile ţării pe parcursul weekendului, iar la mijlocul săptămânii în zonele joase de relief ceata încă este prezentă în orele dimineţilor.