PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Temperaturi aproape de caniculă, în Capitală, furtuni în restul ţării

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Nu scăpam de ploi. Meteorologii anunţă că în primele două zile ale săptămânii vremea va fi instabila. Va ploua în cea mai mare parte a ţării, mai ales în a doua parte a zilei. Miercuri asteptam o vreme calduroasa in cea mai mare parte a tarii, izolat chiar caniculara dupa-amiaza in sud-est.

27 iul. 2014, 14:38
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Temperaturi aproape de caniculă, în Capitală, furtuni în restul ţării

PROGNOZA METEO. Luni, furtunile raman la fel de amenintatoare. În vestul şi in sud-vestul ţarii, precum şi în zonele de deal şi munte, instabilitatea atmosfericã va fi în continuare accentuata. Norii Cumulonimbus se vor dezvolta pana la mari inaltimi si vor lasa averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente fulgere si tunete, intensificari de scurta durata ale vântului ce trecator pot lua aspect de vijelie şi foarte probabil vor fi şi caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de l/mp şi izolat, îndeosebi în Oltenia, 50 l/mp. În restul teritoriului vremea va fi calduroasa, iar indicele de disconfort termic va depaşi local pragul critic de 80; cerul va fi variabil, cu înnorari dupã-amiaza şi seara când pe arii relativ restrânse isi vor face aparitia averse, descarcari electrice si vant in rafale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 grade in nordul Olteniei şi 34 de grade in sudul si in estul Munteniei.

VREMEA IN CAPITALA. Bucurestenii vor avea de suportat o vreme calduroasa în orele dupa-amiezii, când indicele de disconfort termic se va apropia de pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, dar în partea a doua a zilei norii strang randurile si cresc şansele pentru averse, descarcari electrice şi intensificari de scurta durata ale vântului. Temperatura maxima va fi de 32-33 de grade.

PROGNOZA METEO. Marti nu scapam de furtuni, dimpotriva. Meteorologii ne asigura ca in jumatatea de sud-vest a tarii temporar, din cauza instabilitatii amosferice accentuate vor mai fi innorari si local averse, descarcari electrice si vant turbulent, dar la cote ceva mai reduse decat in intervalul anterior. Izolat mai cad ploi insemnate cantitativ si se mentin si conditiile de grindina. In celelalte regiuni doar izolat mai asteptam ploi de vara si descarcari electrice. Maximele termice se vor situa intre 24 grade in nord-vestul Olteniei si 34 grade in estul Munteniei.

VREMEA IN CAPITALA. In Capitala, cerul se innoreaza temporar, dar sansele de averse, descarcari electrice si vant in rafale sunt mai mari dupa-amiaza. Termometrele vor arata totusi in jur de 32 grade la umbra.

PROGNOZA METEO. Miercuri asteptam o vreme calduroasa in cea mai mare parte a tarii, izolat chiar caniculara dupa-amiaza in sud-est. Soarele e foarte darnic in prima parte a zilei si doar dupa-amiaza, la munte, vor ceva innorari si pe arii restranse ploi de scurta durata si descarcari electrice. Noaptea insa, mai ales in vest si in nord-vest furtunile se intorc si izolat vor fi din nou cantitati mai insemnate de apa si posibil grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între  28 grade in estul Transilvaniei si pe litoral si 35 de grade in sudul extrem al Munteniei.

VREMEA IN CAPITALA. In Capitala, mercurul creste de la ora la alta si dupa-amiaza caldura este destul de greu de suportat, pentru ca termometrele vor arata 33 de grade, poate chiar 34 grade la umbra. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul nu prea reuseste sa racoreasca atmosfera.